Mysig uteritt med Misty

Nu innan lunch passade jag på att rida ut med Misty. Jag fixade iordning honom snabbt, sadlade & tränsade och skrittade sedan ut från Vingårdens omgivande murar. Redan när vi kommit ut på vägen kände jag hur pigg han var. Men det var inte konstigt, jag har ju inte ridit honom ordentligt på ett tag. Jag kortade snabbt tyglarna, och ställde honom åt både hållen lite, för att mjuka upp honom.
 
Innan bron fattade jag trav, han tvekade lite på bron. Han är ju ganska ung, och har inte sett allt här i världen. Men när han väl tagit några steg på bron, fortsatte han glatt över, och vi kunde fortsätta mot Silverglades by.
När vi travat igenom byn, och förbi Steves gård, gav jag honom en galoppskänkel, och möts av ett glatt glädjeskutt. Sedan fortsatte han i en lugn takt, och sökte nedåt med huvudet.
Sedan red vi in på vägen mot sommarstugan, där släppte jag på tyglarna och ökade galoppen lite.
Vi red sedan ner för backen vid sommarhuset, och in i skogen mot Everwindfälten. Misty fick syn på något framför oss, jag kände hur han spände sig. Sedan när några rådjur sprang ut från en buske snett framför oss stegrade han sig några gånger. Jag slängde mig om halsen på honom så jag inte skulle trilla av. Som tur var välte han inte över.
När vi kom ut på Everwindfälten lät jag honom galoppera så fort han ville. Man kan ju säga att, det gick verkligen inte långsamt. ;)
Vi bröt av innan vägen, och fick lov att stanna för att en bulldozer var på väg mot Norra Länken. Misty har skenat iväg från en bulldozer tidigare, och jag kände hur han spände sig, och var redo att fly. Som tur var lugnade han sig så fort den kört förbi, och vi red sedan hem.
Är väldigt nöjd med hur det gick. Duktiga Misty! Ikväll ska jag rida ut barbacka, ner till Törneklipporna med Daim. Får se hur det går. Ska iallafall fråga ifall någon i klubben eller ifall någon kompis vill hänga med. Vill helst inte rida ut barbacka ensam, på min nyaste häst. Tänkte köpa med mig picknick också, mwhihi. :3

Kommentarer
Postat av: Lisa Winterstorm

Jag kan följa med, om du vill? :)

Svar: Aa, Myra ska nog också med :D
Anna Waterdawn

2013-08-02 @ 13:55:49
URL: http://frostmane.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email (Bara jag som ser):

Din blogg (Om du har någon):

Din kommentar:

Trackback