EN MINUUUT

Om en minut firar vi in år 2014! När ni läser detta är jag hemma hos några nära vänner, och jag står ute och väntar på att vi ska börja skjuta raketer & fyrverkerier och smälla lite smällare!

Snart så


Nyårsafton

Eftersom det är nyårsafton idag kommer bloggen inte ha några riktiga inlägg, då jag inte har tid att göra dom. Jag har bara några få timmar kvar att göra mig iordning på, vilket är alldeles för lite... Men jag hoppas ni får en trevlig kväll, och jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år! :D

Brist på idéer

Har lite brist på inlägg nu ikväll, men jag bloggar mer imorgon!

Förälskad på nytt

Ibland händer det att jag glömmer bort hur fina mina hästar egentligen är. Jag menar, bara kolla på Misty på bilden ovan som jag tog idag. Han är en häst som inte syns så mycket, varken i spelet eller på bloggen. Han är ändå en av mina finaste hästar, och jag har haft honom sedan 4e april detta året. Jag köpte honom för ynka 300 sc och jag var så glad den dagen, över att jag äntligen fått min Misty.
 
Det är synd att det är så, men det kan vara svårt att få alla hästar att synas om man har tio stycken. Man vill ju inte byta häst var tionde minut, ellerhur? Har ni också det problemet, att ni ibland "glömmer" bort hur fina era hästar är, och inte byter häst så ofta?

De nya raketerna

Jag skulle ha skrivit om detta för flera dagar sedan, men jag har faktiskt inte haft orken. Jag, Manda och Lily var ute en natt och smällde raketer tillsammans, för att sedan betygsätta dom ungefärligt. Så idag ska jag berätta vad jag tycker om de nya raketerna, MK 1 till 5. Det finns alltså fem olika. Jag gillar att vissa av dom "smäller" fler gånger.
 
Tvåan smäller tre gånger vilket jag tyckte var lite häftigt. Vi har aldrig haft något sådant i SSO, såvitt jag vet. Jag tyckte även att ettan var jättefin. Trean minns jag inte riktigt, men den var nog helt okej.  Fyran gillar jag inte så mycket, det kan bero på att dess mönster "i luften" inte är så värst snygga. Femman känns ganska klassisk. När man skjuter upp den står det sedan "Star Stable". Det var inte min favorit, men fin var den! Jag gillar ettan och tvåan mest. Vilka är era favoriter?

Min första digitala ritning!

Detta är min första digitala ritning, alltså den första jag ritat på datorn med min ritplatta. Jag har ritat i Photoshop CS3 och det är denna bilden ni fick se en liten sneak peak på igår! Hade även live sändning på join.me där ni kunde se på medans jag ritade tidigare ikväll. Själv är jag iallafall jättenöjd med den. Vad tycker ni? Ge gärna feedback!

Se mig rita live

Just nu sitter jag och ritar på min första digitala ritning med min ritplatta! Om ni vill se mig rita, så klickar ni er in på https://secure.join.me/655-178-295 ! (Mobba inte teckningen, hahah!)
 
Nu har jag ritat klart!

Tack Manda!

Inatt redigerade Manda en väldigt gammal bild på mig och Storm, och visst blev den fin?! Tycker det blev superbra! Så, tack så mycket Manda, ni hittar för övrigt hennes blogg HÄÄÄR.

Dagens fråga 29/12

Jag bor i Jorvikstallet just nu, men funderar på att flytta till Vingården sen igen!

WIP

Kan ni gissa vad det är? ;)

Fler matalternativ till hästarna?

Även publicerat detta på snowgaze.blogg.se eftersom jag fick gästblogga där idag! Så varför inte publicera det här också? ;)
 
Någonting jag hade tyckt var bra att få till SSO är mer olika matalternativ till hästarna. Just nu har vi hö, äpplen, clementiner och morötter. Ja, morötterna kan vi ju ändå inte köpa i affär än... Ser faktiskt ingen mening alls med att morötterna ska vara så svåra att få tag i. Men de kanske vill att dom är lite "sällsynta".
 
Saker som hösilage, ensilage, knäckebröd och sockerbitar är olika saker som skulle kunna komma. Hösilaget och ensilaget skulle kunna vara som höt och morötterna ungefär. Knäckebröden och sockerbitarna blir som äpplen och clementiner, hästarna får hjärtan över sig när man ger det till dom. Varför inte havre, grund, mineraler också? Om man gav dom något av de skulle de kanske må ännu bättre, och inte få gula, orangea och röda ikoner så snabbt.
 
Hade iallafall uppskattat ifall SSO teamet införde detta, så jag kan ju alltid skicka in förslag om det! Vad tycker ni? Tycker ni vi borde ha fler matalternativ till hästarna eller vill ni ha det så som det är nu? Kommentera! :D

Tomt på idéer

Har lite tomt på idéer just nu och det är därför bloggningen står lite still. Kommer upp ett inlägg senare i eftermiddag om vad jag tycker om de nya raketerna! Ska även försöka skriva en del på min Fan Fiction tills ikväll. Nu ska jag fortsätta kolla på serie, är så otroligt trött nämligen... Jag hoppas ni har förståelse för det! Ni får ha det så bra, bloggar mer senare!
 
En av mina favoritbilder på Storm. Har visat denna tidigare, men den är ju så otroligt fin!

Natt


Långt hår

Redigerade denna bilden i förr går eller när det var med min ritplatta, och jag är supernöjd med den faktiskt! Försöker lära mig att redigera man och svans lite bättre just nu.

Mina nyårslöften

Nu när det närmar sig ett nytt år så har jag lite nyårslöften under 2014. Jag hade inga under 2013, men nu blir det ändring på det! Det jag som är mina löften och det som jag ska förbättra under 2014 är...
 
* Skolan. Få bättre betyg och ta tag i det mer.
* Bloggen. Fortsätta hålla den läsvärd och intressant, samt öka statistiken.
* Ridningen. Jag ska bli ännu bättre och jag och Góla ska utvecklas ännu mer tillsammans!
 
Mål som är lite mer långsiktiga tycker jag. Men jag har något att jobba med iallafall!
Sedan ska ni få ett inlägg om vad jag tyckte om de nya fyrverkerierna! Jag, Manda och Lilz var nämligen ute inatt och smällde lite raketer tillsammans!

Fler chatter och att kunna stänga av dom

Något som borde införas i spelet är fler chatter. Stallchatten skulle kunna komma tillbaka till exempel. En annan chatt som skulle kunna fixas är att flera klubbar kan chatta i den. Det skulle vara som en gruppchatt, fast med klubbar... Ägaren av till exempel xxx bjuder in ägaren av yyy till en chatt där dessa två klubbar kan chatta tillsammans. För att lämna borde det bara finnas en knapp där man kan lämna den chatten. Svårare än så är det inte!
 
Att stänga av chatter hade varit bra också. Global spammas hela, hela tiden och det kan vara skönt att stänga av den ibland! Ellerhur? Kan vara skönt att bara stänga av allt ibland. Inte störas av någonting. Dessutom om man fotar bilder där de syns folk i bakgrunden, vilket kanske är meningen, så slipper man se pratbubblorna.
 
Att ha fler chatter och att kunna stänga av chatter hade nog uppskattats av en hel del personer. Försöker klura ut fler förslag på chatter, men kommer inte på några för tillfället. Men att införa fler, det hade vart hur bra som helst! Man har mer att välja på, mer variation. Tycker ni att vi borde ha fler chatter?

Gott nytt år allesammans!

Hej allihopa!
Gott nytt år och tack alla spelare för ett fantastiskt år! Ni anar inte hur glada vi är att ni spelar och att ni tycker om Star Stable lika mycket som vi gör. Nu ser vi fram emot ett fantastiskt 2014 tillsammans med er!

Nyårsbutiker:
- Samla alla dina vänner och klä upp er till nyår! Det finns nyårsbutiker fullproppade med pampiga raketer och superfina klänningar i alla stora byar runtomkring Jorvik.

Raketer:
- Skjut av raketer med alla dina vänner och fira in det nya året! Raketerna går att avfyra på bestämda platser runtomkring på Jorvik. Raketerna hittar ni i nyårsbutikerna!

Tips! Avfyra raketerna tillsammans med dina vänner så blir fyrverkeriet ännu mäktigare!
 
Gott nytt år!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider är uppdateringen den 1:e januari, flyttad till torsdagen den 2:a januari!

Gott nytt år,
Star Stable-gänget

Okej, detta hade jag aldrig tänkt på som en uppdatering, haha. Tycker iallafall det var bra, det finns en hel del nya raketer och klänningarna var verkligen jättefina! :D

Uppdatering!

Idag är det uppdatering och jag har faktiskt absolut ingen aning om vad som skulle kunna komma. Vi har haft mycket uppdrag på sistone, så inte det, och sedan fick vi en ny hästras förra veckan, så inte det.
 
Möjligt att komma skulle ju kunna vara utrustning, och jag hoppas verkligen på hästön också! Vad vill ni ska komma?

Mitt liv - Del 1

Jag galopperade ut genom Jorvikstallets östra grindar på min älskade korsningsponny Stormwhisper. Något av det bästa både han och jag visste, det var att rida ut sent på kvällen. Det kanske inte var den bästa idén då man knappt såg något, men jag älskade lugnet och att det inte befann sig så mycket människor ridandes ute just då. Det var skönt att rensa tankarna och bara rida en mysig tur med sin häst. Fast jag hade ju en hel del hästar hemma att sköta. Jag bor i Jorvikstallet tillsammans med min familj. Vi har en egen privat avdelning i det stora, gula stallet, där vi har alla våra hästar. I Jorvikstallet finns det en liten paddock och en enorm arena. Det är hyffsat nära till både hav och terräng. Jorvikstallet omges av höga murar. Det finns några få avdelningar att bo i där. Jag och min familj bor i det lilla huset mitt emot stallet. Ett tag bodde jag på Vingården, jag var tvungen att stanna längre än förväntat eftersom bron till Skördebygden gick sönder. Skördebygden är de sydligaste delarna av ön Jorvik, där jag bor.
 
Någon timme senare skrittade jag in på stallplanen igen. Stallet stod lugnt och välkomnade och jag smög tyst in med Storm vid min sida. Vi måste vara tysta, tänkte jag till honom. Jag fick ett svagt frustande till svar och jag log lite för mig själv. När jag var yngre hade vi upptäckt att jag var en så kallad "Soul Rider". Det är väldigt sällsynt, och något som är ännu mer sällsynt är att jag behärskar de fyra olika krafterna. Stjärnan, månen, blixten och solen. Mina fyra vänner Alex, Linda, Lisa och Anne har en vadera av dessa krafter. Dock är både Lisa och Anne försvunna och ingen vet var de är. Sökandet har pågått i flera månader men inga spår efter dom har hittats. Iallafall så har jag någon typ av band till alla mina hästar. Jag kan tala med de flesta hästarna, men banden till mina egna är som starkast. Storm är min första häst, och jag har haft honom ända sedan dagen då han föddes. Vårat band är som starkast till varandra.
 
När jag gick in i huset senare stod båda mina föräldrar och kollade allvarligt på mig.
"Var har du varit?" Frågade mamma och kollade på mig, lite skeptiskt.
"Jag var ute med Storm igen, men..." Började jag men avbröts av mamma.
"Vi har sagt till dig att inte vara ute och rida såhär sent, något kunde ha hänt!" Sa hon upprört.
"Men inget hände." Muttrade jag.
Jag suckade och gick till mitt rum. Jag bytte om från mina ridkläder till min pyjamas och kröp ner i sängen. Jag somnade efter bara några minuter och vaknade upp till skinande sol.

Del 1 av min Fan Fiction. Jag hoppas ni tyckte det var bra, och kommentera gärna om vad ni tyckte och ifall jag borde fortsätta! Jag skulle uppskatta det väldigt mycket! :D

Jag undrar...

...Om de kommer öppna de övre delarna på Star Stable Online. Det hade ju varit hur underbart som helst, men det hade nog krävt flera år av arbete. Det som är inringat är ungefär de området som finns på SSO just nu. Där det står "(SB)" menas det med att det är den södra delen av Skördebygden som kommer att komma, såvitt vi vet.
 
Jag har även markerat ut var de fyra olika PC spelen utspelar sig. Där SSO befinner sig är Höstryttarens område, det största av dom alla. Hela den nedre delen, från mitt streck tillhör faktiskt Höstryttaren. De andra tre var jag lite osäkra på, men de är placerade ungefär på rätt ställe.
 
Själv hoppas jag verkligen på att de ska öppna de övre delarna av Jorvik. Om de nu skulle det, eller redan arbetar med det, så lär det dröja flera år innan vi får det, som jag sa ovan. Vi vet ju att vi kommer få Dinodalen, som ligger norr om Valedale, på Vinterryttarens område, så varför skulle de inte kunna öppna ännu mer uppåt? Jag hade iallafall uppskattat det något enormt, och hade inte det varit awesome? Skulle ni vilja att de öppnade de nordliga delarna av Jorvik i framtiden?

Det är en fin dag

Juldagen idag. Halva släkten kommer och äter hos oss idag också... Men jag kommer ändå sitta och uggla framför datorn! Idag ska jag flytta mina julklappar från mitt rum och sätta dom där de ska vara och så vidare. Ska även redigera med min ritplatta, det är sjukt kul ju! Det var min bästa present, är superglad över den!
 
Har nyss köpt 3000 sc och har ingen aning om vad jag ska göra med dom. Måste snart börja sluta med att köpa så mycket, jag har ju trots allt alla kläder jag vill ha i spelet! Har dock fem hästar planerade, ska köpa tillbaka Lassie, Mystery och Rose. Sedan har jag alltid gillat buckskin andalusiern på paddockön! Kommer absolut köpa en Lipizzaner när de kommer, har redan namn och historia ju. SSO har faktiskt sagt att de ska komma.
 
Det känns som jag bara sitter och svamlar nu, men lite kan jag behöva skriva av mig! Redigera bilder hela dagen är väl det jag ska göra. Har ju aktivitet med WR vid 19.00 ikväll också. Men nu ska jag bara fråga er. Vad ska ni göra idag? :D

Dagen

Jag har haft en underbar julafton! Vi har firat hemma med halva släkten och det var hur mysigt som helst. Jag har fått en ritplatta (IHHH), 1300kr, 3000 sc, kläder, böcker, saker till mitt hår, en ny ridhjälm, en kalender och ja, jag tror det var allt! Har säkert glömt något nu, hihi.
 
Ska faktiskt börja skriva på min fan fiction ikväll om jag orkar. Har även testat min ritplatta och jag älskar den! Försöker hitta lite speciella penslar till Photoshop, men det går inget vidare... Nu ska jag nog äta lite och kolla på Gossip Girl, men jag bloggar mer imorgon, och jag hoppas ni haft en awesome julafton!
Misslyckad bild, men ni får stå ut!

Jultävling nr #4

Nu är vi inne på den sista jultävlingen här på annawaterdawn.blogg.se!

I denna tävlingen får du som vinner, välja exakt vad du vill vinna. Men inget som kostar pengar, tyvärr. Du kan välja på t.ex. En bloggdesign, en gästbloggning, en länk och så vidare.
 
För att vara med kommenterar du bara att du är med. Sprid gärna tävlingen vidare så blir vi ännu fler, och det blir ännu roligare. Du får en extra lott om du sprider tävlingen på din blogg! Säg även till i kommentaren ifall du gjort det.
 
Vinnaren får som sagt vinna vad som helst, förutom sådant som kostar pengar. Jag hoppas så många som möjligt deltar nu, i den sista tävlingen på ett tag!
 
Lycka till!

Att kämpa sig tillbaka - Del 24

Sista delen utav julkalendern. Det blir en extra lång del! Jag hoppas ni gillat den lika mycket som jag uppskattar den. Det har varit ett litet jobb att skriva det må ni tro!

Jag gjorde min gamla vanliga rutin när jag skulle tävla. Jag tog på mig mina tävlingskläder och drog sedan på mig ett par överdragsbyxor för att de vita ridbyxorna inte skulle bli skitiga. Jag flätade mitt långa hår och tog en titt i spegeln. Det kändes som dagen jag tävlade med Flavia, den där gången i somras. Jag skakade snabbt bort tanken och gick ner i köket och åt en snabb frukost.
 
En liten stund senare satt jag i baksätet på vår bil, på väg till tävlingen. Pappa körde och mamma satt bredvid. Devil stod i transporten och eftersom vi har en kamera i transporten kunde jag kolla till honom ibland. Medan jag väntade på att vi skulle komma fram funderade jag på om jag skulle ta det lugnt eller inte under tävlingen. Jag var ju trots allt en tävlingsmänniska och ville satsa allt, men jag kunde inte låta honom skada sig, precis som Flavia gjorde...
 
När vi kom fram var det bara en timme kvar tills det var min tur. Jag lastade snabbt av Devil och gjorde iordning honom. Jag rusade sedan bort till framridningen, där stod Wilma, till min stora förvåning, och kollade på mig. Hon gick emot mig. Jag kände en klump växa i magen, vad ville hon? Jag såg att hon hade tårar i ögonen. Hon kollade på mig och sa sedan, "Förlåt mig Isabella, det var jag... Det var jag som skrek den där dagen på tävlingen, och det är mitt fel att Flavia dog." Sa hon och snyftade. "Jag la även någonting som jag inte vet vad det var i Devils krubba, det som gjorde honom lite galen... Under denna veckan." Hon brast ut i gråt och rusade snabbt ifrån mig och Devil. Vad hade hon just sagt? Hade hon verkligen gjort så Flavia dog? Jag viftade bort tankarna och värmde upp Devil istället.
 
När det var min tur i 90 centimetersklassen blev jag genast nervös. Mamma och pappa hade sagt lycka till några minuter tidigare, och ännu en gång ser jag Wilma komma släntrande emot oss. "Lycka till" viskade hon och gick sedan mot läktaren. Jag log lite och red sedan in i det stora ridhuset. Doften av spån och trä slog emot mig. Jag kände mig så hemma här, så fri. Tävlingsplatser är var jag hör hemma.
 
Jag styrde an mot första hindret. Självsäkert och kontrollerat. Devil lyssnade på minsta vink, och han flög som en fjäder över hindret. Detta var som en barnlek för honom... Jag fortsatte runt banan och rev ingenting. Sedan kom sista hindret. Jag fick en klump i magen och blev genast orolig. Tänk om något gick fel? Jag kände hur Devil började streta emot och han tvärnitade framför hindret, men till min stora förvåning tog han ett enormt skutt över hindret och skenade in i mål. Vi fick en rekordsnabb tid och vi klarade oss igenom banan utan några fel alls. Ingen i min klass red bättre än mig, jag slog allihopa med hästlängder. När det var dags för prisutdelningen red jag stolt in på Devil och ställde upp. Mamma och pappa följde med in. Jag fick min blågula rosett, och jag kände hur tårarna började rinna. Men detta var glädjetårar. Jag slog armarna om Devils hals och mamma och pappa såg så stolta ut. Jag tror nästan att jag såg att bådas ögon var blanka av tårar. Sedan var det ärevarv. Jag och Devil galopperade i en hissnade fart runt, runt i ridhuset, och nu kunde inget stoppa oss.

God Jul!

Jag vill bara önska er alla en RIKTIGT God Jul, och jag hoppas ni får det jättebra under dagen! Själv ska jag vara hemma och fira med familjen och släkten och det kommer bli hur mysigt som helst. Själv så invigde jag julafton och förberedde under kvällen tillsammans med några av mina närmsta vänner. Det var hur mysigt som helst och vi snackar fortfarande!

Vinnaren av jultävling nr #3 är...

...SIRI MOONBEAR! Grattis, du har vunnit en gästbloggning här! Du kan välja emellan att skicka din text till min Skype eller min mail. Ni hittar hennes blogg HÄÄÄR. Grattis ännu en gång! :D

Mer XP på loppen

Något jag hade tyckt var otroligt bra var ifall man fick 100 XP per lopp. Man hade då fått 3400 XP per dag, 3500 XP med ponny. Då hade det tagit 9,7 dagar = 10 dagar. Det hade varit jättebra, och man hade minskat levlingstiden med 10 dagar ungefär. Det hade varit roligare att levla + det hade gått snabbare.
 
Jag tror inte det bara är jag som uppskattat detta, och det finns säkert en hel del som hellre vill att det ska ta runt 20 dagar. Själv är jag otroligt lat när det gäller levling, och anledningen är just att det tar för lång tid. Jag vill inte spendera tre veckor på att levla VARJE dag. Jag tycker det är för mycket.
 
En annan grej är att det skulle kunna gå lika snabbt som det gjorde med ens starthäst. Jag vet inte om man fick runt 100 XP per lopp då, men det kan ju vara möjligt. Men en stor hiss ifall detta skulle bli möjligt. Runt 35-40 XP på vissa lopp.. Ja ni, det tycker jag är riktigt snålt!
 
Hade ni velat att vi skulle få mer XP på loppen? Eller skulle ni vilja ha det så som det är nu?

Att kämpa sig tillbaka - Del 23

Dagen innan tävlingen. Jag hade inte berättat något för mamma och pappa om att Devil bitit mig, får då hade de aldrig låtit mig tävla. Jag hade fått ett stort sår på armen, men som tur var så var det inget allvarligt. Dock gjorde det otroligt ont om jag kom åt såret, så jag försökte vara så diskret som möjligt. Jag kände på mig att de hade någonting att göra med Wilma. Det såg ju faktiskt ut som att hon lagt något i Devils krubba den där dagen... Varför tänkte jag inte på det då? Så dum jag är.
 
Idag gällde det bara att göra Devil fin inför tävlingen, packa transporten och även städa den. Jag skulle putsa utrustning och även tvätta mina tävlingskläder. Mamma och pappa hade ju lovat att följa med, och det skulle bli kul att visa dom hur duktiga jag och Devil faktiskt är. Jag har fortfarande lite ångest över att tävla, med tanke på olyckan med Flavia i somras... Jag försökte att inte tänka på det, men det var svårt att glömma.
 
Efter timmar av förberedelse var jag äntligen klar, och jag kunde gå in och lägga mig i min säng och sova ut. Vi var tvungna att åka hemifrån vid halv sex eftersom tävlingen började vid nio, och det var en liten bit att åka. Jag gick och la mig, och somnade direkt. Jag hade varit så otroligt trött. Nästa morgon vaknar jag och ser hur underbart vädret är. Detta skulle bli en bra dag för tävling.

Ny header

Ni fick ju se en WIP bild igår kväll av en header jag jobbade med under fredagskvällen. Idag tog jag mig i kragen och gjorde klart den. Tycker själv att den blev fin och lite gullig! Hade tänkt ha den en tid framåt. Men jag tänkte bara fråga vad ni tycker om den? Hiss eller diss? :D

Byteshandel?

Efter att alla dagliga julbestyr och alla juluppdrag är över, och man inte kan få mer julfragment och julönskningar, då hoppas jag att SSO lägger till en slags byteshandel. Varför? Jo, det finns till exempel runt fyra saker jag vill ha, men jag är inte så säker på att jag kommer få dom, eftersom det bara är någon dag kvar.
 
Om det kommer någon typ av byteshandel, så hoppas jag att det är en affär som finns i Jarlaheim, Silvergladebyn och Moorland. Där kommer alla föremål man inte fått bland julklapparna synas. Då kan man antingen köpa dom, eller byta bort en av sina egna dubletter mot en helt ny sak, som man alltid velat ha från julklapparna.
 
Byte emellan spelare är jag lite skeptisk till. Jag tror att en byteshandel hade varit ett enklare, och ett bättre alternativ. Hade ni uppskattat det ifall det skulle komma någon typ av byteshandel?

Att kämpa sig tillbaka - Del 22

Dagarna gick och nu var det helg. Alla träningar under veckan hade varit riktigt framgångsrika och det hade gått otroligt bra, under varje pass faktiskt. Devil verkade tycka det var hur roligt som helst, och det gjorde även jag, även fast han betett sig lite konstigt. Mamma och pappa hade blivit rasande när jag berättat att jag anmält mig och Devil, men till slut gav de med sig och sa att de skulle följa med till tävlingen, hjälpa mig och stötta mig. Jag hade blivit överlycklig och slängt mig i deras armar och kramat om dem. Idag skulle Devil få vila, jag skulle bara ha en mysdag med honom, pyssla om honom och så. Jag hade planerat att tillbringa min dag i stallet.

 

Efter frukosten gick jag ut i stallet. Jag ropade på Devil medan jag gick mot hans box, och han gnäggade högljutt och glatt, till ljudet av min röst. Jag log för mig själv och när jag kom fram stod Devil och kollade ut ur den lilla öppningen i boxens dörr. Hans ögon var fulla av liv som vanligt och öronen spetsade. Hans näsborrar var uppspärrade och man såg hur uppspelt han var. ”Vi ska tyvärr inte träna idag pojken, men jag ska vara hos dig hela dagen!” Sa jag och gav honom en puss på hans silkeslena mule.

 

Jag stod i timmar och ryktade honom, med tre olika borstar… Jag redde ut manen och svansen och flätade det sedan. Jag masserade hans rygg och han måste ha tyckt det var otroligt skönt eftersom han stod och halvsov. Men plötsligt ryckte han till och vände sig sedan mot mig. Jag kände mig ganska nervös, och var inte alls beredd när han gjorde ett utfall mot mig och högg tag i min arm med hans tänder.


Work in progress

Tänkte visa er en WIP bild på en ny header jag håller på med. Man ser typ ingenting, men det är det som är meningen haha! Har hållt på under fredagens kväll, och har hunnit en bit. Hade tänkt bli klar med den innan jul, så jag har väl en del att göra. Men det är ganska kul, och med sällskap i Skype blir det ju ännu roligare, hihi!

Åsikt om araberna

Nu när araberna kommit, så kan man ju alltid skriva vad man tycker om dom, om de var vad man förväntade sig och sådant. Jag tycker de är skitbra gjorda. De är otroligt fina, och det syns verkligen att det är en arab. Ett minus är att det bara finns två olika manstilar att välja på. Ögonen ser mindre ut än på bilden, och det är väl tur.. Haha. Den är lite mindre än starthästarna, vilket jag hoppats på, så jag är jätteglad åt det. Stegen är som andalusierns och frieserns gissar jag på, dock ser det "lättare" ut eftersom denna hästen är tunnare.
 
En annan sak är att hästens vänstra framben blir smalt som en pinne när man stegrar med hästen och när den håller på att ställa sig på benen igen. Det syns i vissa gångarter och är inte så värst snyggt. Men annars, så är den verkligen fin. Elise, (som har gjort den, tror jag?), har gjort den precis så som jag föreställde mig. Jag är glad att det kom en kolsvart arab, ni ska bara veta hur glad jag blev då, haha! Galna Totte flyttade ju in i mitt stall!
 
Stjärnan som visar att man är Star Rider, på hästens träns, ser ju lite... Speciell ut. Den sitter typ i pannan ibland, hahah! När man har misteln på araberna så flyter den i luften bredvid hästens huvud, det ser lite failat ut, hehe. Dom hoppar verkligen superfint, de sträcker ut benen mer och huvudet också. Detta funkar bara i snabbaste galoppen dock, men fint, det är det!
 
Vad tycker ni om araberna än så länge?

Att kämpa sig tillbaka - Del 21

Nästa dag traskade jag ut i stallet. Det var bara en vecka kvar till julafton, och jag hade faktiskt anmält mig till hopptävlingen i smyg. Jag anmälde oss till en 90 centimeters klass så nu var det bara ut och träna för fullt. Devil älskade ju att hoppa, och så länge man inte var nervös, så var det lugnt. Jag gick som vanligt bort till boxen längst in i stallet, öppnade den och gick fram till Devil. Jag kliade honom kärleksfullt i pannan och han slöt ögonen och njöt. Men ingen tid att slösa på. Nu gällde det hårdträning varje dag.

 

Efter ungefär en timme hade jag ryktat Devil, sadlat och tränsat honom och sedan värmt upp honom i den stora manegen intill stallet. Jag hade låtit hindrena dagen innan stå kvar på banan, så det enda jag hade behövt göra var att höja ett av dem. Det ena fick ligga kvar på 70 centimeter och det andra sänkte jag till 50 centimeter. Vi fick ju lov att börja lugnt och köra på mer därefter. Jag styrde honom mot hindret på 50 centimeter. Han spetsade öronen och ökade på farten. Jag höll in honom lite och släppte sedan efter. Han hoppade lätt över hindret och landade mjukt på andra sidan av hindret. Han frustade nöjt och slängde med huvudet. Jag klappade honom på halsen och hoppade samma hinder igen.

 

Senare ledde jag in en svettig och trött häst till stallet, och ställde honom i sin box och skötte om honom. Efter några minuter kom Wilma och hennes vänner. De ställde sig utanför boxen vid hans krubba, och kollade skeptiskt på mig. ”Jag trodde inte du fick rida den där galna hästen?” Sa Wilma och flinade. ”Ändrade planer”, sa jag och blängde på henne. Hon nickade kort och sträckte in handen i boxen och gjorde något vid krubban. Jag kunde inte se vad, men hon fjantade väl sig bara som vanligt.


Jultävling nr #3

Nu är det dags för den tredje jultävlingen här på annawaterdawn.blogg.se. Det är faktiskt inte den sista, utan det kommer en till på julafton sen!

I denna tävlingen har ni chans att vinna en gästbloggning här på min blogg. Det spelar ingen roll om du har en blogg eller inte. Du kanske bara vill testa på att blogga? Eller så kanske du vill att fler läsare hittar till din blogg? Isåfall tycker jag du borde vara med!
 
För att vara med behöver du bara kommentara detta inlägget och säga att du är med. Du behöver inte sprida vidare tävlingen om du inte vill, för du får ingen större vinstchans på grund av det. Jag hoppas just DU är med!
 
Vinnaren kommer att få mejla sin text till min mail eller skicka det till min Skype. Jag kommer sedan publicera det på min blogg. Tävlingen avslutas på måndag!
 
Lycka till!

Uteritt med araberna

Nu i eftermiddag tog jag och Manda ut våra araber på en uteritt i Skördebygden. En tjej från stallet var snäll och följde med och fotade oss också, så ni kommer få se lite bilder! Totte är ju väldigt nervös av sig, och väldigt pigg, så det passade att Manda tog med Danne, sin lite lugnare arab.
 
Totte var faktiskt riktigt duktig trots allt han försökte göra. Han försökte kasta av mig ett par gånger och sticka, men jag kunde hålla in honom som tur var, och jag lyckades hålla mig kvar. Detta är första gången jag rider "på riktigt" på Totte. Jag tyckte det passade bra med en uteritt, så han vänjer sig vid miljön.
 
Vi hoppade faktiskt ett par stockar. Jag har aldrig hoppat med honom förut, men han verkade tycka det var riktigt kul, och han skötte sig bra. Han spetsar öronen så fort han ser ett hinder! Nu ska han iallafall få vila lite.
Hoppryttaren Manda... ;)

Att kämpa sig tillbaka - Del 20

Jag ledde glatt in Devil i stallet, som nöjt gick bredvid mig och frustade till ibland. Han verkade också glad. Hans öron var spetsade framåt och när jag efter fem minuter tagit av hans utrustning och gett honom mat, tog jag fram mina ryktgrejer och gjorde honom fin. Efter att jag var klar skulle jag springa bort till affären och köpa lite godis inför kvällen, vi i familjen skulle ha en filmkväll tillsammans. Efter en stund hade jag ryktat klart honom, och stängde sedan hans box dörr och gick ut ur stallet. Jag hoppade upp på cykeln direkt och cyklade mot affären. I affären såg jag en annons om en hopptävling på en gård inte så långt bort. Jag log lite smått, och jag visste exakt vad jag tänkte göra.

 

När jag någon timme senare kom hem, fullpackad med godis, chips och läsk, gick jag in i huset och bytte om till myskläder. Klockan var runt 18.00 nu. Först skulle vi äta och då skulle jag berätta om att jag tänkte ställa upp i en hopptävling med Devil, som faktiskt var av den 24e december, konstigt nog. När vi satt vid bordet åt vi under tystnad, tills jag bröt den. ”Uhm… Mamma och pappa?” Frågade jag och kollade på dem. ”Det är en hopptävling den 24e december på en gård inte så långt härifrån och jag tänkte att… Att jag kanske skulle kunna få ställa upp med Devil?” Fortsatte jag och kollade blygt på dem. De utväxlade blickar emellan varandra, vilket inte såg bra ut alls. Sekunderna gick och sedan sa pappa, ”Vi pratar om det senare.”


Vinnaren av jultävling nr #2...

...Är ingen mindre än LILLY BLUEWOOD! Grattis tjejen! Ni hittar hennes blogg HÄR, HÄR eller HÄR! Jag kommer kontakta dig i SSO, och du får välja emellan en header, en redigerad bild och en bildlänk i min meny. Grattis ännu en gång!
Måste även ge ett stort TACK till alla er som läser min blogg. Igår slog bloggen ett nytt besöksrekord på hela 331 unika, och jag är så otroligt glad! Jag är så tacksam över att ni fortsätter kolla in varje dag, för att läsa det jag skriver.
 
Det betyder, så tack ska ni ha!

"Ge bort Star Coins-funktion"

Jag läste ett intressant inlägg på Esmeralda Silverforce's blogg, om att kunna ge bort Star Coins via hemsidan till andra spelare. Det inlägget hittar ni här. Jag tänkte skriva lite vad jag tycker om det. Esme nämnde att man kunde gå in på hemsidan och sedan ge bort Star Coins till en annan spelare, utan att behöva logga in på den andres konto. Det är ju väldigt mycket säkrare, ellerhur?
 
Jag hade tyckt det var en underbar idé. Det är ju en massa folk som ger bort Star Coins i tävlingar och liknande, och de flesta kräver att de måste få logga in på ens konto och köpa så, på det sättet. Det vill man ju inte, det känns inte säkert alls, att bara låta en främling (i vissa fall) logga in på ens konto. Vissa kan faktiskt logga in i spelet och sälja alla hästar på ens konto, slösa upp alla Star Coins och alla Jorvik Shillings. Ja, de skulle kunna förstöra ditt konto, och det finns inget man kan göra åt det, eftersom det var ens egna val.
 
Därför hade denna funktionen funkat utmärkt. Det hade blivit lättare för både den som ger bort Star Coins, och den som ska få dom. Man hade kunnat välja att skriva in ett namn eller inte när man köper Star Coins, och på så sätt hade man ju sluppit logga in på någon annans konto... Jag hade iallafall uppskattat detta något enormt! Hade ni gjort det?
 
EDIT: Eftersom folk inte verkar förstå vad jag menar, så förklarar jag här och nu. Jag menar att man KÖPER Star Coins från SITT KONTO på HEMSIDAN. Man behöver INTE logga in på någon annans konto, utan man BETALAR för Star Coinsen och väljer att GE dom till en annan spelare.

Att kämpa sig tillbaka - Del 19

Någon dag senare satt jag på Devils rygg i manegen. Jag skulle testa att hoppa honom, vilket jag aldrig gjort förut. Det skulle bli både kul, spännande och lite skrämmande. Men jag fick se det från den ljusa sidan, han kanske skulle vara jätteduktig, och hoppa istället för att tvärnita. Jag suckade och skänklade sedan på honom. Han kom fram i en rask skritt och började långsamt gå ner i form. Jag arbetade honom en hel del på volter då han alltid är stel i sidorna, och jag gjorde lite halter också. Han måste ju ändå lyssna på mig. Efter ungefär 10 minuters skrittande fattade jag trav. För en gångs skull var han inte så pigg, så jag fick lov att skänkla på honom. Jag gjorde mycket serpentiner och en gång sprang han nästan rakt in i manegens långsida. När han märkte att han nästan gjorde det, piggnade han till och ökade han farten. Innan jag hade sadlat och tränsat Devil, så hade jag satt upp några rättuppstående hinder på ungefär 50 cm. Jag tänkte att vi skulle börja lite smått, och inte hoppa högt direkt. Någon kvart senare hade jag värmt upp honom ordentligt i alla gångarter, och vi skulle nu hoppa. Jag var ju självklart nervös, men jag tvingade mig själv att vara självsäker, och så styrde vi an mot första hindret.

 

Devil nådde fram till hindret och tog ett jätteskutt över och bara flög. Jag fortsatte mot de andra hindrena och han tog de lätt som en plätt också. Jag hoppade av och höjde till 70 cm. Med tanke på hur högt han hoppat nu, borde han kunna klara det. Jag satt upp på hans rygg, och satte av i galopp på spåret. Vi styrde in mot mitten där hindrena stod och jag frågade mig själv om vi skulle klara det. Det skulle jag inte gjort, för han kände av min nervositet och tvärnitade framför hindret. Jag flög över hans hals och landade med en duns i sanden framför hindret. Han stirrade förvånat på mig medan jag långsamt reste mig upp och borstade av all sand från byxorna. Jag gick fram till honom och satt upp igen. Jag styrde ut på fyrkantsspåret där jag började trava, och när jag än en gång styrde mot hindrena fattade jag galopp. Nu fanns det ingen tvekan och ingen rädsla, vi skulle över. Han tog ett jättesprång över hindret och han hoppade över hur lätt som helst. Jag klappade om honom och slog armarna om hans hals.


Hotspot

Idag hittade Hotspot, även kallad Totte, hem till mig. Han är en rent ut sagt galen arabhingst på 7 år och är född den 14e juli 2006. Hans kolsvarta färg glänser otroligt fint, och han har lätta, graciösa steg. Han har en mankhöjd på 145 centimeter. Totte är svårhanterad, och kastar mer än gärna av folk. Han är ofta irriterad, sur och nervös. När man rider honom är han som en tickande bomb, man vet aldrig vad som kan hända och han är snabb som vinden. Han kommer ifrån Jorvikstallet och var alltså uppfödd där. Herman kunde inte ha kvar honom, och frågade om jag ville köpa honom för en ganska dyr summa. Han är ju trots allt en väldigt fin tävlingshäst. Han stod just nu på Goldspurs gård, så jag åkte dit och hämtade honom. Han är utbildad inom westernridning och dressyr, och mitt mål är att vi ska börja tävla tillsammans. Han var en otroligt duktig tävlingshäst för något år sedan, men helt plötsligt började han kasta av folk, och börja med detta, lite läskiga, beteende. Jag tror vi kan ta oss långt med rätt typ av träning, och rätt typ av tränare. Här på bilden nedan var första gången jag red honom, och det är ett under att han inte kastade av mig...

Arabhästar har kommit till Jorvik och julen närmar sig med stormsteg!

Hej allihopa!
Julstämningen på Jorvik blir bara bättre och bättre för varje dag som går och Jorvik är juligare än någonsin!

Juluppdrag i Silverglade:
- Nu är vi inne på den sista slutspurten innan allt julstök ska vara klart! Fortsätt hjälp invånarna i Jorvik med julstöket. När du väl har utfört alla juluppdrag så väntar säkerligen en rolig överraskning eller två!

Nya hästar:
- De efterlängtade Arabhästarna har kommit till Skördebygden! Araberna har en helt unik modell och de tar sig fram på ett lätt och elegant sätt. Dessa skönheter finns i färgerna svart, skimmel och palomino och du hittar dem hos familjen Goldspur! Man måste vara en erfaren ryttare för att kunna rida på Arabhästarna. Därför måste din karaktär ha nått upp till level 10.
 
Underbara Arabhästar!

Dagliga julbestyr:
- Jultomten i Jarlaheim behöver hjälp med julklappsutdelningen! Rid och prata med honom och se om du kan hjälpa till på något sätt. För alla dagliga juluppdrag får du antingen Julfragment eller Julönskningar! Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp. 

Julsticknings-bugg:
- Igår hade vissa spelare problem med att slutföra julbestyret "Sticka julstrumpor". Vi har nu gjort en uppdatering och uppdraget finns tillgängligt även idag för de som inte lyckades slutföra uppdraget. Som kompensation kan man tappa glögg hos Baronessan även på onsdagar, man kan stoppa ännu fler korvar på fredagar och julstjärnan blåser bort även på tisdagar!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider kommer uppdateringen onsdagen den 25:e december bli framskjuten till torsdagen den 26:e december!
- Samma gäller uppdateringen den 1:e januari, den är flyttad till torsdagen den 2:a januari!

Juliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 


Vilken awesome uppdatering! Snart är det jul, och den hade jag tänkt inviga med Siri! Bra att de fixade buggen från igår också. Sedan så har vi ju araberna.. Så otroligt fina och bra gjorda! Ska ABSOLUT köpa den svarta ikväll, och jag har lite planer på den. Den är verkligen helt kolsvart, och det var precis vad jag ville ha! De andra två är jättefina, men jag är svag för mörkbruna, svartbruna och svarta hästar... ;) Vet ni att jag faktiskt loggade ut vid Goldspurs gård för jag trodde att de skulle komma dit? Är så exalterad över araberna, längtar tills jag kommer hem! ...Klockan 16.00.

Att kämpa sig tillbaka - Del 18

Vi stod helt tysta i stallet medan vi hörde stegen närma sig. Vi hade lyckligtvis hunnit släppa in Devil i hans box, medan vi stod längst in i stallet, några meter ifrån Devil. Jag kunde nu höra hur stalldörren i andra sidan av stallet, långsamt öppnades. Mamma och pappa hade hunnit ringa 112 så fort jag kom hem, och jag kunde bara hoppas på att de kom snart… Det började bli ont om tid. Jag hörde deras steg närma sig oss i stallgången, och för varje sekund som gick, kom de närmre. Jag kikade fram och då såg dem mig. De började springa emot oss, och när de hade upptäckt oss alla tre riktade den ena mannen en pistol emot oss. Jag hörde ett vagt ljud av bilar och sedan hörde jag bildörrar öppnas och slås igen.

 

Helt plötsligt ropade någon, ”Polis! Upp med händerna!” De två männen såg otroligt förvånade ut och kollade bak. Deras ansikten bleknade och de släppte pistolen och höll upp händerna i luften. Snabbt kom två poliser fram och satte handklovar på dem och ledde sedan iväg dem. En tredje polis kom fram till oss och kollade så allt var okej.

 

Två veckor senare var allt löst. De hade fått böta och de satt i fängelse nu. Snart var det jul, och jag hade lite hemliga planer med Devil, som ska uppfyllas.


Imorgon är det onsdag!

Ja ni.. Imorgon är det onsdag och då kommer vi araber, med tanke på att SSO avslöjade det idag! På bilden såg dom ju helt amazing ut, så jag längtar verkligen! Jag tror även att vi får hästön, tycker det börjar bli dags för det, och det hade ju varit underbart som en liten tidigare "julklapp"!
 
Arkivbild

Hallå där araber!

Denna bilden fick vi idag se på Star Stable's FB och Insta samt nyheterna. Min första reaktion var "Wie!" Haha, men det ska bli jättekul. Av det jag ser här ser dom underbara ut! De har tagit med mycket som araben har känns det som, litet ädelt huvud och hög svansföring. Dock kan vi ju inte se allt än!
 
Ett minus är ögonen. Tycker de är ENORMA. Annars, väldigt fin och bra jobbat av SSO teamet! Jag hoppas den är lite mindre än de vanliga hästarna också.. Ska iallafall bli skönt att de äntligen kommer, och de verkar komma imorgon om jag förstått rätt. Det kommer sluta med att jag köper en arab, haha. Ska ni köpa en?

Smida egna hästskor?

En idé jag kom på igår när jag läste ett av Esmeralda Silverforce's inlägg var, att i framtiden hade det varit awesome om man kunde smida egna hästskor. Nere i "slumområdet" i Jarlaheim finns det ju en smedja, så hade det inte varit passande att man då kunde smida hästskor där?
 
Man hade kanske kunnat få i uppdrag att rida och bryta malm eller vad det nu kan vara, och sedan att man smälter ner det. Alltså typ så som man gjorde i Moorland d
å man smidde sina egna hästskor och det hade då tagit sju dagar att göra det. De hade kunnat ta betalt på en summa runt 40 till 50 Star Coins kanske. Det hade varit billigare för oss med tanke på att hästskorna i Valedale kostar runt 90 Star Coins. Det hade dessutom vart lite roligare kanske!
 
Ett minus med detta är väl att SSO kanske förlorar på det. Men isåfall skulle man inte kunna betala med Jorvik Shillings för att göra de där hästskorna, och då hade de kanske tjänat på det. Jag hade iallafall tyckt detta var en väldigt bra funktion om den skulle komma, och jag hade absolut gjort egna hästskor!
 
Hade ni använt er av denna funktionen om den kom, eller skulle ni köpa hästskor i Valedale? Kommentera och berätta för mig, jag är nyfiken! (Jag i ett nötskal.)
 
Arkivbild
(Måste även få säga att vi hittade våran ena katt Nisse i lördags.)

Att kämpa sig tillbaka - Del 17

Jag kollade skräckslaget mot dörren och såg hur den öppnades. När den första mannen fick syn på mig smalnade hans ögon till små springor. Han stirrade hatiskt på mig innan han började fumla efter någonting i hans ena jackficka. Föremålet han lyfte upp fick mig nästan att trilla av hästen och när han riktade pistolen mot mig vände jag tvärt med Devil och skenade ut från gården. Devil kastade sig fram i enorma galoppsprång och jag trodde verkligen han skulle gå omkull i den stunden. Jag var så rädd, rädd för att han skulle gå omkull, rädd för att trilla av, rädd för att bli skjuten eller för att bli infångad av de där hemska männen igen.

 

Jag galopperade i några minuter längs den mörka grusvägen och till slut började jag skymta landsvägen några hundra meter bort. Jag kollade snabbt bakåt och såg att en bil var på väg emot oss. Jag manade på Devil och efter någon minut nådde vi vägen. Jag fortsatte hem och när jag slutligen galopperade in på gårdsplanen kom mamma och pappa utrusande. ”Ring… Polisen!” Flåsade jag och hoppade sedan av Devil. Jag drog efter andan då bilen hade följt efter mig hem och jag tog tag i Devils tyglar och sprang in med honom i stallet. Jag ropade lite lågt på mamma och pappa och de följde efter. Jag hörde två bildörrar öppnas och sedan slogs de igen. Jag hörde hur de knastrade i gruset och när de kom närmre stallet.


Första ridturen i snön

Mina hästar har varit på vila nu ett tag. Jag tänkte att allihopa förtjänade en liten semester! Jag har ju självklart redan varit ute med alla hästarna i snön, men detta var den första riktiga, och då fick Storm följa med! Jag skypade med Siri medans, så varför inte ta med henne och Sissi också?
 
Vi red över de stora snöfyllda hedarna i Skördebygden. Snön föll lätt ner på marken och det var hur mysigt som helst. Storm verkade tycka det var jätteroligt och han pulsade glatt fram genom snön.. Det är inte så mycket snö, men han pulsade i den ändå. Latmasken lyfter inte alltid på hovarna! Det var iallafall superhärligt och nu ska jag sätta mig och skriva lite.

Blandade tankar

Ojdå... Vad har hänt med mitt hår? ;)
 
För det första. Jag skrev ju ett inlägg om att de tagit bort disen och snöandet på vissa ställen, men det verkar som jag hade fel.. De varierar tydligen med att ha det disigt & snöigt och klart på vissa ställen, så det var ju en hiss på det! Hade ingen aning om det, men märkte det igår eller när det nu var!
För det andra så har jag redan börjat få tankar angående södra Skördebygden. Vi fick ju norra Skördebygden för knappt två månader sedan, och jag har redan börjat längta till den oöppnade andra delen. Det gjorde jag för längesen, men det var ett bättre tillfälle att skriva om det nu! Längtar sjukt mycket och vi vet ju ungefär vad som finns där, när de satte ut namnen på kartan. Dock kan de ha bytt namn på vissa ställen och tagit bort andra, det vet vi inte.
 
Men det vi kan se som mest är en skog som man skymtar från Moorlandstranden och där är det en fyr också. Vi kan se Grådaggsbergen från en massa olika ställen... Det som drar spelarnas uppmärksamhet mest, är där man kan se allt detta. Jag tycker det ser ut som ett stort vingårdsfält till höger, så vi kanske får en ny vingård? (Hoppas, hoppas!) Byggnaderna till höger där framme ser ut som en farm av något slag, eller en bondgård. Husen till vänster har jag ingen aning om vad det kan vara... En liten by kanske?
 
Det lär ju dröja ett halvår till ett år innan de öppnar södra Skördebygden, men vi hoppas på så snart som möjligt! Right?

Att kämpa sig tillbaka - Del 16

Någon dag senare satt jag fortfarande kvar i det där rummet… En tanke slog mig. Jag kunde ju alltid försöka bryta mig ut? Jag gick tyst runt i rummet och kollade efter möjliga saker att använda för att ta mig ut. Jag stannade till vid byrån och öppnade den första lådan. Den var tom. Jag suckade och öppnade den andra. Där hittade jag en långsmal stäng av metall… Kanske kunde jag låsa upp dörren med hjälp av den? Jag tog försiktigt upp den ur lådan och studerade den. Ja det skulle nog kunna funka.

 

Någon minut senare stod jag vid dörren och försökte få upp den. Jag var så tyst som jag kunde. Till slut klickade det till från dörren, och jag testade att öppna. Det funkade! En lättnad sköljde över mig och jag kom på mig själv med att le lite. Jag smög tyst ut från rummet. Det verkade vara natt, för männen satt i varsin fåtölj och sov. Jag smög förbi dem och öppnade försiktigt ytterdörren. Som tur var hade jag på mig skor, så jag kunde börja leta efter Devil direkt. Jag började i ladan. Jag hittade honom direkt, uppbunden utanför en gammal box. Han frustade till när han såg mig och jag började prata lugnande med honom. ”Så ja gubben…” Mumlade jag tyst. Jag knöt loss grimskaftet och ledde ut honom ur den stora, mörka byggnaden. Sedan använde jag all kraft jag hade och hoppade upp på hans rygg. När jag skänklade på Devil gnäggade han högt. Då såg jag hur det tändes i huset och min glädje förvandlades till rädsla.


I brist på inlägg...


Jultävling nr #2

Nu var det dags för den andra jultävlingen här på annawaterdawn.blogg.se.

Nu har du chans att vinna en header, en redigerad bild eller en bildlänk i min meny, du väljer. Tävlingen pågår tills torsdag, då jag drar en vinnare.
 
För att delta måste du kommentera att du är med. För extra chans att vinna skriver du om tävlingen på din blogg och länkar till detta inlägget. Då får du en extra lott i dragningen!
 
Ifall du vill ha en header eller en redigerad bild är det bra om du har Skype så du kan skicka dom till mig!
 
Lycka till!

Att kämpa sig tillbaka - Del 15

Jag öppnade ögonen försiktigt. Jag satt mitt i ett upplyst, ganska litet rum på en stol, fastbunden med armarna bakom stolen jag satt på. Jag försökte röra på benen, men mina vrister var fastbundna också. Jag kollade mig omkring. Ungefär två meter framför mig var det en normalstor dörr i trä. Till vänster om mig stod en byrå och till höger om mig var det tomt, bortsett från ett litet fönster som satt väldigt högt upp på väggen. Jag kunde se att bakom persiennerna i det fönstret, sipprade ljus in. Det var dag ute, men jag visste inte hur länge jag sovit. Kanske några timmar? Min nacke värkte något enormt efter att jag suttit ner så länge. Det var ingen idé att försöka ta sig loss, för då skulle jag troligtvis bara skada mig själv. Jag hörde ett par fotsteg utanför dörren. Sedan öppnades dörren och en medellång, ganska kraftig man, steg in. Han såg att jag var vaken och flinade åt mig och såg allmänt nöjd ut.

 

Han hade frågat mig en massa frågor. Vad jag gjorde här, vad jag sett och vad jag visste. Jag hade inte svarat på några frågor, och vid ett tillfälle slog han till mig över kinden så hårt, att det svartnade för ögonen på mig. Jag kollade ilsket på honom. ”Varför håller ni mig ens fången?” Frågade jag och vände blicken nedåt. ”För att du har sett saker du inte ska se”, svarade han och hånlog åt mig.


Byta bort dubletter

Någonting jag hade tyckt var superbra var att när man inte kan göra julbestyr längre, så kan man gå till en affär och byta bort sina dubletter mot julklappar man inte fått. På så sätt hade man troligtvis kunnat få allt man vill ha eller kanske allting!
 
Det finns ju en massa saker man vill ha, men kanske aldrig får, så vad hade inte vart bättre än en affär där man ser alla saker man inte fått, och sedan betalar man med en dublett? Det hade jag tyckt var superbra och jag tror många uppskattat det.
 
Har kanske runt tio dubletter.. Hur många har ni?

Vad hände med diset och snöandet?

I onsdags kom ju snön till Jorvik. I arenan och nedanför Goldspurs gård var det lite mer disigt och så snöade det. Igår när jag var där, så var det borta. Tråkigt tycker jag, för jag vill inte ha det klart hela tiden, utan även dis och snö som faller. Jag galopperade bort till De glömda hedarna för att försäkra mig om att de inte tagit bort snöandet och disen där också. Det hade dom inte.
 
Jag undrar varför dom ens tog bort det? Var det klagomål för att man inte såg så jättebra, eller tog dom bort det för att de själva tyckte det? Det är iallafall lite tråkigt att de tog bort det, jag gillade ju det, hehe.

Att kämpa sig tillbaka - Del 14

”Vad gör vi nu?” Snyftade jag. Jag stod ute på gårdsplanen och grät i mammas famn. ”Vi ringer polisen”, sa hon och plockade fram sin mobil och slog in deras nummer. Några minuter senare anlände polisen. De ställde en massa frågor och frågade vad vi sett, om vi sett hur männen såg ut och hur deras fordon såg ut. Jag berättade bara att jag gömt mig under krubban i Devils box. Mamma, pappa och mina syskon hade ju vart inne och inte sett någonting av vad som hänt.

 

Nästa dag gick jag upp tidigt. Jag skulle leta spår, jag skulle hitta Devil. Jag sprang ner i köket och bredde snabbt en macka och rusade sedan ut till min cykel. Jag hoppade upp och cyklade långsamt ut från gården. Då såg jag några spår från en bil och något mer i gruset. En transport. Jag följde spåren en bit på landsvägen och svängde sedan in till höger i en skog. Jag hade aldrig sett denna väg förr, men jag fortsatte att cykla. När jag kom fram till slutet av vägen såg jag en liten lada, samt en bil och en transport. Är det här de har Devil? Tänkte jag, men avbröts av ett par röster från två män som pratade om någonting. ”Varför tror du ens vi tog hit hästen?” Röt någon. ”Jo för att sälja vidare den och tjäna pengar så klart, din idiot.” Jag vände tvärt på cykeln och cyklade iväg i en himla hög fart. Männen måste ha sett mig, för en av dem ropade, ”Fånga flickan!”

 

Jag cyklade så snabbt jag kunde. Blodet pumpade i huvudet och jag kände varje hjärtslag. Till slut orkade jag inte mer, jag såg landsvägen, men all ork tog slut. Det började svartna för ögonen och jag föll av cykeln. Innan jag förlorade medvetandet kände jag ett par starka armar lyfta upp mig.


Lucia

Idag är det Lucia, så jag hoppas ni haft det trevligt, det har iallafall jag haft! Det är även fredagen den 13e. (Oooh spooky!) Haha nejmen.. Jag har väl haft lite otur. Min ena katt, Nisse har varit borta hela dagen, och han är aldrig borta såhär länge, så jag hoppas verkligen han kommer snart. Nu ska jag iallafall levla Smokie lite, och även fota bilder åt Juli som hon kan redigera. Ha det bra, så kanske jag slänger in ett inlägg senare ikväll eller inatt!

In the snow


Att kämpa sig tillbaka - Del 13

Nästa dag tränade jag och Devil dressyr. Jag hade problem med att sitta upp idag då han inte kunde stå still, och när jag väl kom upp försökte han kasta av mig. Jag lyckades hålla mig kvar och så skrittade vi på spåret i ungefär tio minuter, med volter, halter och ställningar. Han tyckte det var otroligt jobbigt och försökte slippa undan det hela tiden.  Vi travade i ungefär tio minuter sedan med tempoväxlingar och mycket energi. Det tyckte han däremot var mycket roligare och han sänkte huvudet flera gånger och frustade nöjt. När vi kom till galoppen och jag gav honom en galoppskänkel hoppade han fram flera meter och tvärnitade. Jag var nära på att flyga över huvudet på honom. Jag satte mig tillrätta och skänklade på honom. Vi red i arbetsgalopp och jag jobbade mycket med formen. Han la sig i händerna på mig och jag fick dra upp hans huvud flera gånger. Annars gick passet bra, han lyssnade inte hela tiden, men i slutändan gick han otroligt fint. Jag hann få några åskådare medan jag red och när jag gick ut ur manegen fick jag uppmuntrande klappar på axeln och folk som log åt mig och sa ”Bra jobbat.”

 

När jag en halvtimme senare satt i boxen hör jag någon komma gående. Jag hör röster, men jag vet inte vem. Jag kan bara höra att det är män som pratar. Sedan hör jag någon plocka med raspen till Devils boxdörr, och sedan glider dörren upp tyst. Devil kikar nyfiket ut och själv kryper jag in under hans krubba där ingen kan se mig. Jag hör hur de hakar fast ett grimskaft på honom, och sedan leds han bort. Jag kryper fram och ser hur de går iväg med Devil genom den mörka stallgången. Jag drar fram mobilen och ringer till mamma. Hon svarar genast och jag förklarar vad jag nyss såg. Jag springer ut och möter henne på gårdsplanen någon minut senare, men Devil syns inte till någonstans, och inte männen heller.


Vinnaren av bloggtävlingen är...

...MOA BLUEGIRL!! Stoooort grattis, hörru! :D Ni kan hitta hennes blogg HÄR, HÄR eller HÄR! Du kommer även vinna en bildlänk i min meny som kommer sitta kvar tills december är slut. Den kommer upp i helgen! Grattis ännu en gång! :-)

Mandis födelsedag!

Idag fyller Manda hela 17 år! Jag ville bara säga till dig Manda, att jag hoppas din födelsedag varit awesome fram tills nu, och att det fortsätter så. Det förtjänar du verkligen! :D Vill även säga att jag är otroligt glad över att jag träffat dig, och att jag har dig i mitt liv. Du ska bara veta hur mycket du betyder. Älskar dig så mycket min pajas, ha en fortsatt underbar födelsedag. ♥
Besök hennes blogg och gratta henne här!

Den efterlängtade snön

Igår kom snön till Jorvik. Var ju inte registrerad förra året, så det var väl lite spännande hehe. Fick höra från folk i klubben att snön var mer välgjord än förra året och så. Jag tycker iallafall att det är väldigt fint, dock hade jag hoppats på djup snö.. Då hade man kunnat galoppera i den snön och tagit en massa underbara foton medans snön yrde om hovarna.
 
Tyvärr så sprätter det inte snö utan jord eller vad det nu är runt hovarna. Det var ett litet minus på det. Är iallafall glad att snön äntligen är här, måste passa på att fota en jäkla massa bilder nu, haha! Gillar även att det är lite dis på visa ställen och klart på andra. TUMMEN UPP TILL ER SSO!

Att kämpa sig tillbaka - Del 12

”Isabella, du får en chans till med Devil.” Det var vad mamma hade sagt till mig efter att vi fångat in Devil och efter att Wilma åkt hem. Nu skulle jag verkligen anstränga mig. Jag skulle träna honom varje dag, få honom att anförtro sig åt mig, och sedan så skulle vi kanske kunna börja tävla. Jag var ute i stallet i Devils box. Jag hade nyss ryktat honom och skulle iväg och hämta hans träns. När jag hämtat det och sedan tränsat honom ledde jag ut honom i manegen och började gå runt med honom. Jag skulle ha lite markarbete med honom, få honom att respektera mig. Varje gång han försökte flytta på mig visade jag tydligt mitt utrymme och flyttade på honom istället. Han höll på att bråka med mig hela tiden, men i slutet så började han faktiskt lyssna. Han var uppmärksam och försökte inte flytta på mig längre. Varje gång jag stannade, tvärnitade han nästan. Så jag hade lyckats för tillfället.

 

När jag senare gick in i huset berättade jag för mamma om det lyckade markarbetspasset med Devil. Hon log och sa ”Bra jobbat.” och sedan gick hon själv ut i stallet. Hon skulle hålla några lektioner, och när hon ändå var på väg ut bad jag henne kolla till Devil.

 

Själv satt jag uppe på mitt rum och spelade på datorn. Jag letade runt på internet efter spel och såg en annons på något spel som hette Star Stable. Vad tusan är detta? Tänkte jag. Jag klickade mig in på en ceriserosa hemsida och registrerade mig. Sedan installerade jag spelet och loggade in. Jag spelade i flera timmar och oj så kul det var! Detta var underbart, och precis ett spel för mig.


Ojoj

(OBS. Tävlingen om en länk är lite försenad, vinnaren kommer upp imorgon!)
 
Nämen.. Har jag bytt design igen? Jag blev iallafall klar med den idag, och jag kan säga att jag är SJUKT nöjd. Min finaste design hittills, lätt! Måste även tacka bästa Manda för att hon hjälpt mig med några saker, tack! ♥
 
Vad tycker ni om den? :D

Ingen jul utan snö!

Hej allihopa!
Nu har den efterlängtade snön landat på Jorvik och klätt åkrar, fält och skog i en vacker vinterskrud!

Juluppdrag i Silverglade:
- Den vita julen är äntligen kommen men det är fortfarande mycket att göra innan julafton! Fortsätt hjälp invånarna i Silverglade få ordning på julmyset!
 
Vackert glittrande snö täcker Jorvik!

Dagliga julbestyr:
- De dagliga julbestyren blir fler och fler ju närmre jul vi kommer. Det finns massor av traditionellt julpyssel att sysselsätta sig med. Se efter om du hittar någon som behöver hjälp med allt roligt som ska göras. Invånarna är tacksamma över all hjälp de kan få och kommer säkerligen belöna dig med antingen Julfragment eller Julönskningar! Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp. 

Julbutiker:
- Lucia är en tradition som Jorvikborna anamat. Lucia är ljusets högtid och traditionellt sett klär man upp sig i en vit skrud och bär en vacker ljuskrona på huvudet. Rid till julbutikerna och kolla in de fina Lucia-kläderna!

Klä er i era finaste julkläder, ta en screenshot och lägg upp den bästa bilden på facebook så skapar vi ett juligt album!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider kommer uppdateringen onsdagen den 25:e december bli framskjuten till torsdagen den 26:e december!
- Samma gäller uppdateringen den 1:e januari, den är flyttad till torsdagen den 2:a januari!

Juliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 


Gud vilken bra uppdatering! Äntligen SNÖÖÖ, har längtat så! Den verkar vara väldigt välgjord och den verkar täcka Skördebygden med. Ännu mer julbestyr, det kunde ju behövas, så det var bra. Otroligt roligt att vi får en vit Lucia-klänning och en Lucia-krona! :D

Att kämpa sig tillbaka - Del 11

Jag bara stod och glodde medan Devil stegrade sig om och om igen. Wilma hade slagit armarna runt hans hals för att inte flyga av och jag såg på henne, hur nära hon var på att börja skrika. Hennes ansikte var sammanbitet och hon var likblek. Jag sprang ut ifrån ridhuset och rusade in på kontoret i stallet. Där satt mamma i ett telefonsamtal. Jag nästan skrek ut, ”Devil håller på att gå omkull!” Hon la bara på och sprang efter mig in i ridhuset. Devil höll fortfarande på att stegra sig men Wilma kom springandes emot oss. Hon grät och slängde sig i armarna på mamma. Själv sprang jag fram till Devil och sa, ”Lugn gubben…” Då, helt plötsligt, slutade han ställa sig upp. Han kollade nyfiket på mig och gick sedan lugnt emot mig. När han var en meter ifrån mig stannade han och frustade. Jag gick fram och slog armarna om hans hals och kramade om honom. Han blev lite förvånad över att jag plötsligt hade kramat honom, men sedan stod han lugnt och andades. Vad jag inte märkt var att mamma och Wilma var på väg hit. Wilma nästan spottade ut, ”Avliva honom!” Jag gick fram och ställde mig framför henne. ”Varför?” Sa jag. ”Varför ska man behöva avliva en häst som inte gillar att olika personer rider honom hela tiden?”

 

Senare den kvällen hade mamma och pappa bestämt att han får vara kvar. Trots allt. På ett villkor. Att jag tar hand om honom, rider honom och allt sådant. Jag hade glatt sagt att jag gärna gjorde det och då var det bestämt. Devil fick stanna. Men jag kände ändå att något inte riktigt var som det skulle. För inte så länge sen hade de tänkt sälja honom, men nu får han plötsligt stanna? Jag satt och grubblade på det men kom inte på någon lösning. Jag får helt enkelt släppa det och vara glad för att han inte kommer att säljas.


Då var det dags igen!

Idag är det onsdag vilket betyder uppdatering! Själv tror jag vi får snö och kanske hästön eller araber. Vi vet att vi kommer få juluppdrag och så, men det kan väl inte bara vara det? Vad tror ni?

Fan Fiction?

Jag funderar på att skriva en Fan Fiction, har läst två olika på Siris blogg och en på Myras blogg. Tycker dessutom ni ska besöka deras bloggar, de är riktigt bra! Klicka HÄR och HÄR! Åter till ämnet. Jag tycker att det verkar vara hur kul som helst, och när jag läser det lever jag mig verkligen in i det. Därför funderar jag på att skriva en, som kanske kommer ut två till tre gånger i veckan. Detta är ju självklart efter min julkalender är slut, då jag redan har så mycket jobb med den. Vad tycker ni om det?
 
Annars så.. Ska jag omkategorisera inlägg, slå ihop kategorier och lite sådant. Tycker jag har alldeles för många, hela 47 (!!!) kategorier. Tycker det är ganska kul att göra det, att få ordning på allt! Ska även plugga musik, prov imon, tjoho.

Vad var det för bild egentligen?

 
Denna bilden. Vad var det för bild egentligen? Vi är inte ens säkra på att det är araberna, de kanske bara lagt till skuggan för att vilseleda oss.. De vill att vi ska fokusera på hästen, men det kanske är något helt annat de håller på med som kommer innan jul?
 
Jag har sett spekulationer om hästön på olika bloggar som handlade om just denna bilden. Det får mig att tänka efter. I bakgrunden ser det så fridfullt ut, och det liknar faktiskt en ö.. Kanske är det hästön de håller på med? Jag menar, tänk på transporten. Hästen måste ju komma dit på något sätt! Därför kan de ha lagt till transporten och en hästs skugga i den för att visa oss det.
 
...Eller så är det helt enkelt araberna de menar. Jag syftar på formen på skuggan, det liknar en arab. Det har även snackats om att araberna kanske kommer till Gyllenåsarnas Dal eftersom transporten är röd? Själv tror jag inte de har något med det att göra, jag tror den kommer stå i Skördebygden. Men om den nu stod i GÅD så hade bara lvl 13 + spelare kunnat få tag i den, vilket hade varit ganska bra.. På grund av att alla kommer typ rida runt på den annars.
 
Det kanske även menas att både hästön OCH araberna kommer innan jul. Den 18e december verkar denna "överraskningen" komma. Om vi har riktig tur så kanske vi får både och?! Det hade iallafall varit awesome!

Att kämpa sig tillbaka - Del 10

Jag sitter på mattelektionen och ritar hästar i räknehäftet. Jag är inne i min egen värld. Jag har ingen lust alls att räkna någonting, jag har inte lust för skolan överhuvudtaget. Om bara några dagar har vi ett stort prov i matte. Matte är mitt bästa ämne, men nu vet jag inte ens om jag kommer klara det. Tillslut knackar någon på min axel och jag tittar förvånat upp. Där står min lärare. Han ser ganska arg ut och ryter sedan till mig ”Se till att jobba nu Isabella.”

 

Samma dag när jag går hem från skolan kör en bil förbi i en vattenpöl och blöter ner hela mig. Detta är verkligen ingen bra dag. När jag kommer hem ska jag ut och jobba i stallet en stund och hålla lite lektioner. Jag ska bland annat hålla en dressyrlektion för Wilma… Jag suckar tyst för mig själv. Efter några minuter svänger jag in på grusvägen till vårt hus. Vi bor någon kilometer utanför närmsta stad. Här ute är det lugnt och fridfullt. Alltid när jag kommer hem känner jag en sorts lugn som sköljer över mig när jag stiger in på gårdsplanen. Jag går in i huset och byter om till ridkläder och tar sedan ett äpple och går sedan ut. Äpplet äter jag på vägen ut till vårt stall. Precis innan jag ska börja mocka boxarna kommer Wilma och kollar kaxigt på mig. ”Skulle inte du hålla min lektion nu eller?” Jag suckar och säger, ”Den är om en timme. Du kanske ska fokusera på att göra i ordning hästen så jag slipper sköta allt ditt jobb.” Hon blänger på mig och går sedan iväg med bestämda steg.

 

En timme senare rider Wilma runt fyrkantsspåret på Devil. Jag säger till Wilma att göra volter och halter, att hon ska ställa henne i hörnen och arbeta med henne. Hon gör som jag säger, men hon ser riktigt ansträngd och trött ut. Efter en kvart har hon värmt upp i både skritt och trav så jag beordrar henne att fatta galopp. Devil hoppar fram av förskräckelse av den plötsliga beröringen. Wilma fattar självklart inte det och bankar till honom i sidorna och Devil börjar bocka. Till slut ställer han sig på bakbenen. Jag vågar knappt titta, han kan gå omkull när som helst.


Brb aktivitet med WR

Dags att hålla kadriljträning för WR nu! Vi ska ju vara med i Rainbow Dragons julshow på söndag vid 18.30.. Kommer ni och hejar på oss? ;)

Dagens outfit - Sailor Blue

Igår köpte jag den här grymt snygga fiskevästen för 5600 JS. Ni hittar den vid Mr Pike i Skördebygden, dock måste man vara beundrad för att kunna köpa den! Gillar den jättemycket, en fin blå färg som är hyfsat lätt att matcha!
Gjorde sedan en outfit av den som jag kallar för "Sailor Blue" och här ser ni den!
Mössa: Fiskebyn
Väst: Skördebygden
Ridhandskar: Silvergladebyn
Ridbyxor: Fiskebyn
Ridstövlar: Fiskebyn
 
Träns: Gyllenbladstallet
Sadel: Firgrove
Filt: Fiskebyn
Benlindor: Fiskebyn
Svansrosett: Fiskebyn

Att kämpa sig tillbaka - Del 9

Jag hör hur Maya skriker och hur hon ropar på hjälp. Skriket skär i öronen och Devil ryggar undan och springer in i manegens ena hörn. Mamma, jag och Kristin hoppar ner för den låga läktaren. Mamma och Kristin rusar fram till Maya och jag ser hur mamma rycker upp sin mobil. Själv joggar jag fram till Devil och tar tag i hans tyglar. Hans näsborrar är uppspärrade, hans öron spetsade och hans ögon uppmärksamma och stora. Han verkar inte ha skadat sig, han blev bara skrämd av skriket. Maya sitter och jämrar sig i mitten av ridbanan vid oxern. Efter en liten stund går mamma ut ur manegen och kommer tillbaka med två ambulansförare som har en bår med sig. De lyfter upp Maya på den, spänner fast henne och går sedan iväg.

 

Ett gäng tjejer har flockats runt mig och Devil för att få reda på vad som hänt. De pratar i mun på varandra och jag märker hur nervös stackars Devil blir. ”Kan ni snälla gå härifrån och vara tysta?” Ber jag snällt. ”Ni oroar faktiskt hästen.” De blänger på mig innan de vänder på klacken och med bestämda steg går ut ur manegen. Jag själv leder ut Devil från manegen och sedan in i hans box. Där tränsar och sadlar jag av honom, ger honom lite mat och ryktar honom. När jag pysslat om honom och gosat med honom går jag in och sätter mig i sadelkammaren, och andas ut. Det har varit en tuff dag och jag är otroligt trött. Imorgon är det skola och jag har ingenting att längta till precis. Efter en stund reser jag mig långsamt upp och går med lugna steg utifrån stallet och sedan fortsätter jag mot vårt hus och går in. Doften av mat slår emot mig. Klockan är runt 19.00 så det förvånar mig inte. När vi senare sitter runt matbordet så pratar vi om dagen, som vanligt. Vi berättar för pappa och syskonen om vad som hände med Maya och Devil bland annat. De häpnar över vad som hänt och stirrar med förbryllade ögon på oss. ”Vi kan inte ha kvar den hästen”, säger pappa bestämt, tillslut. ”Det kan vi väl visst!” Snäser jag åt honom. Sedan reser jag mig så hastigt upp att stolen trillar omkull bakom mig och störtar sedan upp på mitt rum. De ska inte få ta Devil ifrån mig. De ska inte sälja honom, så är det bara!


Tjuvtitt på min kommande design

Ojoj, vad är detta då?! Jo, ni får en liten tjuvtitt på min nya design! Är själv sjukt nöjd med den och har fått lite hjälp från Manda. (Tack så jättemycket!) Har bara headern och ikoner i menyn kvar, dom fixar jag dock när snön kommer! :)

Mina tankar kring hästön

Hästön kommer snart, dock vet vi inte när. Jag hoppas den kommer i början av nästa år. Det skulle faktiskt inte förvåna mig om de tog betalt för att skicka dit hästarna. Jag och Mirre pratade om det, och kom fram till att max 20 sc skulle vara rimligt för att skicka dit en häst, så att man inte bara kan skicka dit hästarna under natten bara för att slippa sköta dom. Jag hoppas SSO tänkt på det, så att det inte blir så. Det hade faktiskt varit dåligt.
 
Man kommer kunna ha oändligt med hästar när hästön kommer, och jag kommer nog endast ha level 15 hästar där. De hästar som är lägre än level 15 kommer vara i mitt stall, "på träning". Jag kommer självklart ha kvar några level 15 hästar till tävlingar, championat och lopp, men mestadels kommer nog vara på hästön.. Jag kommer skifta mellan hästarna ofta så att jag kan rida allihopa, ena veckan kanske Misty står på hästön och nästa kanske han är hemma, det får vi se.
 
Har en massa funderingar och tankar.. Men nu vill jag höra era! Hur kommer ni göra?

Att kämpa sig tillbaka - Del 8

Några dagar senare sitter jag i bilen på väg hem. Jag hade vart på sjukhuset i ungefär fyra till fem dagar. Mest för observation. Devil är hittad och står oskadd i sin box igen. Han hade inga större skador när de hittade honom, han hade bara lite rivsår, som han troligtvis fått ifrån grenar och buskar. Mamma och pappa har berättat att jag aldrig får rida honom igen efter vad som hänt. Men man vet aldrig vad jag kan göra. Jag gillar Devil otroligt mycket. En bråkig häst som kastar av folk hit och dit, men när jag är med honom, när jag rider honom, är han som förvandlad. Som att det är vi två som hör ihop.

 

Medan jag suttit och funderat över allt som hänt, så har jag inte märkt att vi har kommit hem till gården. Jag tittar ut över hagarna och över ridbanorna, där jag ser privatryttarna rida sina hästar. Jag ler lite för mig själv och stiger sedan ur bilen. Andas in luften av skog, av stall, av hemma. Det första jag gör är att gå in i stallet för att hälsa på Devil. Jag smeker hans smäckra hals och går sedan in i boxen och sätter mig i ena hörnet. Han kommer fram och nosar på mig och frustar glatt. Jag sitter där tills det blir mörkt ute och sedan går jag in i huset. Jag äter middag och fortsätter sedan upp på mitt rum och sätter mig vid datorn. Jag surfar runt på lite olika sidor och spelar en massa spel innan jag ser att klockan är 23.07. Dags att sova. Jag gör mig i ordning och kryper sedan ner i min varma, gosiga säng och somnar till ljudet av vinden.

 

När jag vaknar smiter jag ner i köket och tar en morot ifrån kylskåpet. Det har blivit som en rutin, att ge Devil en morot varje morgon. Jag går ut i stallet till hans box men ser några människor stå utanför hans box. Mamma är en av dem. Jag stirrar förvirrat och går sedan fram med bestämda steg. Jag blänger på mamma och sedan presenterar hon mig för personerna hon pratade med. ”Detta är min dotter Isabella. Isabella, detta är Maya och hennes mamma Kristin som ska kolla på Devil.” Det hugger till i hjärtat. Redan några som nappat på annonsen om Devil? Jag kollar sorgset på Devil som står i sin box och stampar otåligt med hovarna. Till slut ler mamma och säger till Maya, ”Du kanske vill testa att rida honom?”

 

Maya skrittar runt i manegen på Devil. Devil ser ut att vara otroligt uttråkad medan Mayas ansikte strålar av glädje. ”Jag älskar honom!” Tjuter hon glatt när de flyger över en oxer på 60 centimeter. Hon rider runt manegen och styr sedan mot hindret igen, men denna gång hoppar inte Devil, han tvärnitar framför hindret. Maya flyger över hindret och landar på sin arm i fallet.


Drive my heart into the night

Miley Cyrus - Drive
 
Dagen idag har varit helt okej. Latat mig, varit i stallet, latat mig igen, och sedan var vi på någon julfest, dock stannade jag bara i någon timme. Sedan gick jag hem, ensam, i mörkret. Fyfasen vad rädd jag var, fick lov att ringa Siri och prata med henne medans!
 
Nu ska jag plugga kemi.. Yes, jag vet att klockan är 23.00, men jag har prov på måndag och har inte pluggat.. Ehm. Inte ett av mina smartaste drag om man säger så haha!

Jultävling nr #1

Nu var det dags för första jultävlingen på min blogg! Det kommer att komma upp fyra stycken sammanlagt, och nu på den första börjar vi med något lite mindre
---
Du med en blogg har chans att vinna en länk i inlägg samt en bildlänk i min meny som kommer att synas inför alla mina läsare. Bildlänken kommer vara kvar tills december månad är slut. Det enda du behöver göra är att kommentera att du är med, så drar jag en vinnare på tisdag!
 
Lycka till!

Att kämpa sig tillbaka - Del 7

Vinden viner i mina öron och farten får mina ögon att tåras. Devil skenar över den stora landsvägen och det finns inte en chans att jag kan få stopp på honom. Jag ser en bil framför oss och Devil väjer in till höger, in i den stora skogen. Grenar slår mot ansiktet och ger mig rivsår, flera gånger måste jag ducka för stora grenar som kan slå ner mig på marken hur lätt som helst. Till slut, så tar det bara stopp. Devil tvärnitar framför en backe som går ner mot en å, och jag flyger över hans huvud och börjar rulla ner för backen i en farlig fart. Jag slår i stenar och river sönder mina kläder och till slut landar jag i ån. Den är inte djup utan kanske bara någon halv meter och ungefär en meter bred. Oberedd som jag var får jag en kallsup under vattnet och kväver nästan mig själv i mina tappra försök att få luft. När jag tagit mig upp ur ån, känner jag hur det svartnar framför ögonen och jag svimmar.

 

Jag vaknar upp i ett vitt rum i en stor säng. Jag ser knappt inga möbler, bara en liten soffa mitt emot mig och en hylla till höger om mig. Till vänster om mig står ett litet bord med ett glas på och lite olika askar. En massa slangar är kopplade till mig, och jag har en syrgasmask på mig. Jag tittar mig förvirrat omkring. En sjuksköterska kommer in i dörren som ligger till höger om mig. Hon berättar för mig att en bilförare hittat mig nere vid ån och ringt ambulansen. Mina föräldrar är på väg hit. ”Vet du vart min häst tog vägen?” Frågar jag sjuksköterskan med krasslig röst. Hon kollar först omförstående på mig och säger sedan, ”De är ute och letar efter den just nu.” Hon säger också att jag borde vila lite och jag hade tur som inte bröt någonting. Jag lägger mig ner och sluter ögonen.

 

När jag vaknar upp igen sitter mamma, pappa och mina två syskon på soffan framför mig. De märker att jag vaknar och mamma kommer fram och tar min hand. Jag viskar tyst, ”Förlåt mamma, det var dumt av mig att bara rida iväg med Devil sådär.” Hon skakar på huvudet och svarar, ”Tänk inte på det nu.” Och så ler hon åt mig. Jag minns knappt vad som hände. Jag minns att jag red i en fasansfull fart över landsvägen och sedan minns jag inte så mycket mer. Blev jag och Devil påkörda, eller vad hände egentligen? Till slut tornar minnet upp och jag minns varenda detalj. Hur rädd jag varit, när jag föll nerför backen och nästan drunknade i ån. Jag börjar gråta och skaka. En sjuksköterska kommer in med någonting i en spruta och jag blir med ens lugnare. Ögonlocken blir tunga efter någon minut och jag faller in i en tung sömn.


Surprise

Ikväll la SSO upp bild på Facebook och Instagram på en transport med en hästskugga i som ni ser ovan. De skrev "Here's a little sneak peek of something that is coming to Jorvik just before Christmas... Can you guess what it is?!" (Här är en liten tjuvtitt på någonting som kommer till Jorvik precis innan jul... Kan du gissa vad det är?!) Vi ser direkt att skuggan är forman som en arab, och jag är 99% säker på att det är det!
 
Den ser helt underbar ut. Unik. Jag hoppas verkligen den har hög svansföring, samt lite speciella gångarter/steg. Jag hoppas på en flugskimmel och en kolsvart arab. Hade varit kul om det kom fyra olika man kan välja på. Tycker iallafall detta ska bli super, och det verkar som vi kommer få araben den 18e december, sex dagar innan julafton. Alltså dröjer det bara cirka en och en halv vecka.
 
Har ganska stora förväntningar över araben. Jag undrar om det kommer vara Arabiskt fullblod eller till exempel Shagya-arab? Vad har ni för förväntningar? Kommentera och berätta för mig! :D

En häst jag ångrar att jag köpt

En person vid namn Manda gav mig idén till detta inlägget, så hon får en länk och ni hittar hennes blogg här! :D
Egentligen ångrar jag inte att jag köpt någon häst av de jag har, men om jag måste välja, så blir det tyvärr Tor. Varför? Jo, ibland har jag faktiskt ångrat att jag köpt honom och varit nära på att sälja honom. Han är otroligt fin, men det är troligtvis för att jag inte har så många hästar.. Måste försöka variera mer, så kanske det blir bättre, och jag kanske inte känner av att jag vill sälja honom! :)

Att kämpa sig tillbaka - Del 6

Jag stirrar på skärmen innan jag inser vad det står. Jag hade gått in på vårt stalls nyhetssida och sett att en häst var till salu. Jag blev nyfiken och klickade in. Vem ser jag? Devil. Just i det ögonblicket, ville jag bara härifrån, bort från allt. Jag hade börjat anförtro mig åt Devil, och så händer detta. Jag kryper ner under täcket i min säng och stirrar upp i taket. Tårarna bränner bakom ögonlocken, men de kommer aldrig. Jag har blivit för stark. Jag kan inte ge upp honom också.

 

Jag vaknar med ett ryck. Jag måste ha somnat. Jag stiger upp ur sängen och går ut ur rummet och nedför trapporna. Jag fortsätter sedan åt höger, in i vardagsrummet där mamma sitter. Jag går fram till henne och kollar allvarligt på henne. ”Vad menar du med att du ska sälja Devil?” Hon kollar på mig och svarar sedan, ”Han är farlig Isabella, han kastar av folk.” Jag blänger bara på henne. Jag går sedan till köket och stoppar ner en morot i fickan. Sedan fortsätter jag mot hallen där jag drar på mig mina kängor. Jag öppnar dörren och möts av en kall vind som slår emot mig. De gula, orangea och röda träden har börjat fälla sina löv och det närmar sig mot vintern. Bara två månader kvar till jul ungefär. Det är iskallt ute men det har inte kommit någon snö än. Jag fortsätter gå långs grusvägen utanför vår trädgård och går sedan in i stallet. Jag går snabbt bort till sista boxen där Devil står. Han frustar när jag klappar honom. Jag tar sedan upp moroten jag tog med och ger den till honom. Jag går sedan och hämtar min hjälm och ett träns.

 

När jag sitter på hans rygg känner jag mig lycklig för första gången på länge. Vi rider ut från den stora gårdsplanen och in i skogen bakom ridbanorna. Jag följer den första stigen rakt in i skogen. Allt känns så fridfullt, så lugnt. Jag lyssnar på fåglarnas kvitter och ler för mig själv. Medans jag suttit och filosoferat har jag inte märkt att jag kommit fram till landsvägen. Då hör jag ett högt, brummande ljud. Jag är mitt i vägen och har stannat till. Då ser jag den stora lastbilen till höger om oss. Devil stegrar och sätter sedan av i full fart till vänster om oss.


Divergent

Som ni vet är jag galen i Hunger Games trilogin, och jag visste att många som läst det hade läst Divergent trilogin. (Tredje boken har dock inte kommit ut än.) Så jag lånade Divergent i måndags och läste ut den igår, och herre vad bra den var! Helt fantastisk ju! En av de bästa böckerna jag läst, lätt. Ska läsa tvåan snart och så kommer ju första filmen ut 21 mars nästa år. Tredje boken kommer ut nästa år, på hösten. Längtar sjukt mycket, kommer bli awesome ju!
 
Har ni läst Divergent och Insurgent (andra boken)?

Dubletter

Att man kan få dubletter på julklapparna, det är något jag tyvärr måste dissa. Det var en dålig idé enligt min åsikt. Varför? Jo, tänk om man vill ha en grej väldigt mycket, och så får man den aldrig för att man får bara dubletter istället.. Inte särskilt roligt precis. Jag har ännu bara fått en dublett, men jag känner att snart så lär det väl komma fler. Jag vill till exempel ha misteln och en massa andra fina saker, och det är ju inte säkert att jag får dom?
 
En annan idé hade kunnat vara att man inte får dubletter förens man fått alla saker. Det hade jag tyckt var mycket bättre. Alla kanske inte tycker det, men vi har olika åsikter. Har nämligen sett flera spelare klaga över dubletterna, och det hade varit bra om SSO fixade så att man kan få allting.
 
En arkivbild på detta då. (Minns den kvällen!)
Min dator är på benen igen btw, wie!

Att kämpa sig tillbaka - Del 5

Det högg till av avundsjuka när jag läste namnen… Wilma på Devil? Jag kokade av ilska. Wilma jublade av lycka och kollade triumferat på mig. Jag gick iväg, genom den långa stallgången och in till privatstallet. Där stod Flavias box tom. Jag kände tårarna bränna bakom ögonlocken och gick sedan in och satte mig i halmen i hennes box, som fortfarande doftade en aning av henne. Jag svalde ner gråten och stirrade framför mig. Varför? Tänkte jag. Varför händer detta just mig? Först förlorar jag Flavia, den som betyder mest, och sedan när jag börjar anförtro mig åt en annan häst efter flera veckor, så krossas även den lyckan. Allt var bara så fel just nu, och jag började snyfta hysteriskt. Tårarna forsade ner för mina kinder och jag kunde inte hejda mig, det gick bara inte. Allt som jag burit på under flera veckor släpptes loss inom mig.

 

Jag reste mig sakta upp och borstade bort halmen från mina ridbyxor. Hur länge hade jag suttit här? Tillräckligt länge för att jag skulle kunna se mamma hålla lektionen för Wilma och de andra deltagarna. Jag gick upp på läktaren i ridhuset och satte mig under tystnad och kollade. Wilma hade alldeles nyss suttit upp då Devil rusar fram, som skjuten ur en kanon. Wilma var inte alls beredd och flyger som en trasdocka genom luften och landar med en hård duns på marken. Jag kan inte låta bli att le lite för mig själv.

 

Senare när de leder in hästarna i stallet rusar Wilma fram till mig. Jag ser ilskan koka i ögonen på henne. ”Vad är det för fel på den där förbannade hästen?” Nästan spottar hon fram. Jag svarar lugnt och sansat, ”Jag tror inte det är något fel på hästen… Felet brukar sitta hos ryttaren.” Jag ler skadeglatt åt henne och hon är på tippen att drämma till mig när mamma kommer gående och frågar vad vi håller på med. Vi säger att vi bara skojar med varandra och hon går därifrån med en misstänksam blick. ”Du ska få igen för detta” säger Wilma och går med bestämda steg ifrån mig. Jag flinar för mig själv och går sedan bort till Devil.

 

Devil står i boxen med upprymd blick och flackar med ögonen. Jag ser ögonvitorna ibland. ”Lugn pojken” viskar jag och han lugnar genast ner sig. Jag sträcker fram handen och han nosar på den. Sedan buffar han på den och frustar nöjt. Jag klappar honom på halsen och går sedan in. Jag går direkt upp på mitt rum och sätter mig. Som jag alltid gör så kollar jag de senaste nyheterna på datorn, och det jag läser får mig att tappa hakan. Sedan kommer tårarna.


Problem

Min dator har gått sönder nu i eftermiddag så jag kommer inte kunna spela särskilt mycket. Får låna min lillasysters dator ibland, så där kan jag logga in och blogga lite.. 

Återkommer senare, hej!

Julstöket fortsätter denna vecka!

Hej allihopa!
Än finns det mycket att göra inför jul, och Rådsman i Silvergladebyn behöver din hjälp denna vecka!

Juluppdrag i Silverglade:
- Fantastiska upptrappningen inför julen fortsätter i Silverglade denna vecka! Det är mycket som ska bli klart innan julafton och Rådsman i Silvergladebyn vill att julen ska bli så mysig som möjligt!
 
 Hjälp Rådsman även denna vecka!

Dagliga julbestyr:
- Ju närmre jul vi kommer desto fler kommer behöva din hjälp med diverse julbestyr. Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp! Dessa dagliga uppdrag kommer ge dig Julfragment eller Julönskningar.

Julbutiker:
- Utbudet i julbutikerna har ökat denna vecka! Rid och kolla in de nya juliga kläderna och utrustningen!

Julen är magisk och full av överraskningar, så håll ett extra öga på nyheterna i veckan. Vem vet, kanske kommer det en liten tjuvkik på något som kommer inom kort!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget

Kul med ännu mer uppdrag. Dock måste jag dissa att det inte kom någon snö.. Men nästa vecka kanske?

Att kämpa sig tillbaka - Del 4

Jag skrittade runt på Devil i manegen. Han var otroligt pigg men även fast hästar är pigga så ska man skänkla på ännu mer för att få ut deras energi, så jag lät honom skritta på. Ibland försökte han rycka tyglarna ur händerna på mig, men det var inga större problem. Än hade ingen märkt att jag var inne i ridhuset, och det var jag glad över, för om mamma och pappa fick reda på att jag red Devil utan deras tillåtelse skulle jag nog få utegångsförbud i en månad.

 

När jag ridit klart smög jag in i stallet så fort jag kunde och jag tror inte att någon märkte mig. Wilma var här idag, någonstans, och tjejer som henne kunde man absolut inte lita på, enligt min personliga åsikt. Jag ställde snabbt in Devil i den stora rymliga boxen och gick sedan iväg med hans utrustning. Självklart mötte jag Wilma och hon blev genast misstänksam. ”Vem har du ridit?” Frågade hon och flinade åt mig. ”Jag hjälper bara barnen med hästarna” ljög jag och kollade glatt på henne och fortsatte gå. Jag pustade ut. Det var nära ögat.

 

När jag var klar i stallet gick jag in i huset. Jag åt middag och sedan var jag så trött så jag gick och la mig och somnade direkt. Jag sov djupt under natten och när jag vaknade såg jag solstrålar sippra in från persiennerna i fönstret. Jag kikade ut och det var en strålande dag. Mamma skulle dessutom hålla ett litet dagridläger idag, så de hade tur med vädret.

 

När jag gick ner satt mamma vid köket och läste en tidning. Pappa sov fortfarande och mina syskon kollade på teve. ”Redan vaken?” Sa hon och kollade skeptiskt på mig under sina glasögon. ”Ja jag gick och la mig tidigt igår” svarade jag och log snett. Hon log tillbaka och återgick till att läsa tidningen. ”Jag går ut i stallet” sa jag och hon nickade till svar. Men när jag kom ut till stallet var Wilma och hennes kompisar här. Jag hörde hur de pratade om dagridlägret idag och jag förmodade att de skulle vara med. Jag gick bort till Devil och smekte hans silkeslena mule och pratade lite med honom. Sedan hörde jag Wilma säga, ”Hoppas jag får rida Devil idag… Det har alltid varit min dröm, och jag klarar ju av sådana hästar som honom.” Hon fortsatte, ”Bortsett från vissa andra” och så mötte hon min blick och flinade. Hennes kompisar började fnittra hysteriskt. Jag suckade och ignorerade dom.

 

Mamma kom ut och skrev upp vilka hästar de fått. Hon gav aldrig Devil till någon, så jag trodde absolut inte att någon på ridlägret skulle få honom. Men när hon skrivit klart och jag läser på tavlan så ser jag… Att Wilma ska ha Devil.


Vad händer imorgon tro?

Ja, vad tror ni händer imorgon egentligen? Vi vet att vi kommer få fler juluppdrag, men vad mer? Jag hoppas verkligen på snön. Det hade varit underbart. Jag hoppas även på morötter. Lite ny utrustning hade också varit kul. Kanske Araber? Eller Lipizzaner? Haha, har så mycket jag vill ska komma, men vi får se imorgon! ;)
 
VAD TROR NI?

Bedrövade Dews Farm

Jag undrar om vi någonsin kommer få ruska upp Bedrövade Dews Farm. Jag menar, det hade varit jättefint om det inte vore för all spindelväv och allt det.. Läskiga. Hade absolut kunnat tänka mig att bo där isåfall. Jag tänker mig en form av uppdrag vi kommer få göra, städa upp stället och sedan hitta Dew var han nu kan vara. Jag tycker det hade varit väldigt roligt eftersom det är så tomt på hemstall i Skördebygden.
 
Egentligen så trodde jag att vi skulle få fixa till det ganska snart, men det kanske vi får i vinter eller till våren. Om vi nu ens kommer få göra det, annars lär jag ju bli riktigt besviken. Jag ser mer och mer folk flytta ifrån Jorvikstallet för att det ligger så långt bort, de flyttar tillbaka till sina gamla hemstall och ibland känner jag att jag vill tillbaka till Vingården. Eftersom så mycket folk vill bo centralt, hade det inte varit bra att ha Bedrövade Dews Farm att bo på? Man har nära till GÅD eftersom man bara kan hoppa över Southsilvervattnet och man har också nära till ridhuset samt Vingården. Bra träningsmöjligheter med andra ord!
 
Funderar på att mejla in detta till supporten, eftersom jag själv uppskattat det något enormt. Trodde att vi skulle få minst två till tre hemstall i Skördebygden när det öppnade, så det hade ju varit en bra idé att fixa till farmen på hedarna. Eller vad säger ni? ;)

Att kämpa sig tillbaka - Del 3

Veckorna gick, och tillslut kom dagen då skolan började igen. Jag började nian i år. Självklart gick jag i samma klass som Wilma. Hon hade berättat för alla i skolan vad som hänt, hur förvånad och ledsen hon blivit och blablabla. Jag visste att det inte var sant, hon ljög om det. Hon var glad över att Flavia dött, jag förstår inte hur sjuka människor kan vara. Folk försökte prata med mig, men till ingen större framgång. Jag avvärjde varenda en, till och med mina bästa vänner. Jag var alltid tyst, jag sa aldrig någonting längre. Det var hemskt att ha Wilma hemma i vårt stall, det var hemskt att ha en ridskola hemma, allt var hemskt. Efter ett par veckor hade mamma och pappa erbjudit mig ett otroligt fint arab sto, men jag hade tackat nej. Folk tyckte jag var idiotisk som inte kunde släppa det, jag har hört dom prata om det, i stallet, i skolan, på stan. Till slut började jag skolka och fick istället hemundervisning, jag fortsatte vara deppig. För det enda jag kunde tänka på var Flavia.

 

Men en dag så gick jag ut i stallet, in i den stora vita byggnaden. Stallet var stort med säkert runt 30 boxar, utanför stallet stod det två ridhus och två paddockar. Bakom paddockarna fanns det bara skog med underbara ridvägar. Folk glodde som aldrig förr, men jag fortsatte gå tills jag kom till den sista boxen i stallet. Där stod hingsten Devil. Namnet hade han fått över sitt temperament och sina egenskaper. Han kastade av ryttare hela tiden, högg efter folk och sparkade som ingen annan häst. Till slut vågade inte folk rida honom, de vågade knappt leda honom. Medans jag stod där utanför hans box dörr, hade jag öppnat den, gått in och stängt efter mig. Han kollade skeptiskt på mig, väntade på att jag skulle göra något. Jag stod där och kollade tillbaka på honom, och tillslut tog han några tveksamma steg emot mig. Han nosade på mig och undersökte ifall jag var något hot. Jag sträckte fram handen och smekte hans mule. Han frustade nöjt till och när jag skulle gå, följde han efter mig och puttade på mig i ryggen. ”Vill du ut och rida gubben?” Frågade jag och log lite smått. Han frustade och stampade med hoven och jag väntade en stund innan jag sa, ”Då gör vi det”.

 

Jag ledde ut Devil genom en dörr i stallet som ingen använde förutom de som arbetade här och såklart jag och min familj. Till min stora glädje var det ingen vid ridhusen, så jag gick snabbt in till första ridhuset med Devil. När jag skulle hoppa upp började han trampa nervöst md hovarna och försökte gå ifrån mig. ”Lugn gubben” viskade jag. Som att han vetat precis vad jag sa, lugnade han ner sig och stod still. När jag suttit upp stod han blickstilla och väntade på att jag skulle säga till honom vad han skulle göra. Jag tryckte till honom lätt i sidorna och han ryckte till och började skritta. Jag var beredd på att han skulle slänga av mig när som helst, eller bocka, men inget hände… Han kanske litar på mig?


Adventsritt

Igår hade WR en mysig adventsritt. Vi samlades vid Mrs Pike och red sedan genom Gröndal, till Moorlands strand där medlemmarna fick göra byggen i sanden. De var i olika par, och de som förklarade bäst vad de hade byggt och så vann en extra lott till utlottningen av en fribiljett. Här vann Alice G och Jenny N.
 
Efter det red vi mot Dark Cores båtar där vi lekte kurragömma med dunk. Jag och Manda höll koll på medlemmarna så inget fusk förekom, men varför skulle det i en så bra klubb? ;) Lilz var den som dunkade folk och här vann Teresa W.
 
Sedan åt vi mat vid Barneys silo och efter det hade vi en stafett i Jorvikstallets Arena som jag höll i. Manda, Haley och några till vann med deras lag! Vinnaren av fribiljetten blev Andrea Friendforest, som faktiskt joinade igår. Grattis ännu en gång!

Mysiga & varma kläder - Check!

Nu när vintern är här är det dags att plocka fram tjocktröjorna & jackorna! Jag älskar vintern och detta blir den första för mig på SSO. Har hört och sett att snön inte var så bra förra året, så jag hoppas den är ganska djup, men inte på vägarna. Hur mysigt hade det inte varit att galoppera på ett fält när snön yr om hovarna?

Att kämpa sig tillbaka - Del 2

Jag började höra en massa oroliga röster runt mig. Jag öppnade ögonen försiktigt och försökte sätta mig upp. Jag kände en fruktansvärd smärta genom hela kroppen och sjönk ner med en duns på marken igen. Mina föräldrar satt bredvid mig. ”Var är Flavia?” frågade jag försiktigt. Mamma och pappa utbytte oroliga blickar med varandra innan pappa svarade, ”Flavia bröt ett ben när hon landade men…” började han, men jag avbröt honom tvärt med att jag började gråta. Han harklade sig och fortsatte. ”Men, Flavia är fortfarande kvar om du vill säga hejdå”.

 

Efter att jag sagt hejdå, så gick jag ifrån banan. Hela tävlingen avbröts, och det enda jag ville var att åka hem. Det kändes som år innan vi var hemma, och jag vet inte hur länge jag satt på mitt rum och grät sen. Det var det mest smärtsamma jag gjort, att ta farväl av Flavia. Jag hade suttit med hennes huvud i mitt knä och bara pratat med henne. Pratat om våra minnen. Jag berättade för henne att hon var det bästa som hänt mig och att jag alltid skulle älska henne. Jag hade gett henne en puss på mulen och sedan hade hon somnat in. Efter det hade jag tyst gått iväg, helt tom på ord och känslor, tom på allting. Jag ville skrika och gråta, men ingenting kom.

 

Jag vaknade och kollade på klockan. 04.37 var hon. Jag drog på mig mina ridkläder och gick ut i stallet, till Flavias box. Jag satte mig ner i den rena halmen och andades in hennes doft som än var kvar i stallet. Jag la mig ner och låg där och tänkte. Det var ofattbart att hon var borta. Jag kunde knappt förstå det själv. Minuterna gick och efter ett tag somnade jag där ute i hennes box, önskade att hon skulle stå där när jag vaknade och att allt skulle vara som vanligt.

 

Någon skakade om mig och jag kollade upp. Det var mamma med pappa en bit bakom henne. ”Vi har letat efter dig i säkert en halvtimme” sa hon ledsamt. ”Hur länge har du varit här ute?” Jag svarade att jag gick ut hit i natt och somnade av misstag. Vi gick in och satte oss runt bordet och åt frukost. Ingen sa ett ord. Mina syskon som inte vart med på tävlingen visste inte vad som hänt. Det enda vi gjorde var att låtsas som att det inte hänt, jag ville inte prata om det. Jag behövde tid att läka mina sår, även fast det skulle kunna ta flera månader, kanske år. Jag hade ju trots allt haft Flavia sedan hon föddes.


Photoshoot med Anna och Juli - Behind the scenes

Tidigare idag drog Juli med mig till Moorland för hon skulle göra Julbestyret där. Jag hade inget att göra så jag hängde med henne!
 
Hon kom med idén att vi skulle fota, så vi fotade lite i den lilla skogen utanför Moorlandstallet. Tänkte visa er lite bilder på hur det kan gå till när vi ska fota...
Fick även lite fina bilder, och här är en av dom!

Dagens outfit - Pink Western

Hatt: Moorland (?)
Skjorta: Moorland
Jeans: Moorland
Ridhandskar: Silvergladebyn
Boots: Vingården
 
Träns: Vingården (?)
Sadel: Silvergladebyn
Filt: Fiskebyn
Benlindor: Fort Pinta
Svansrosett: Silvergladebyn

Att kämpa sig tillbaka - Del 1

Innan ni börjar läsa själva novellen, så måste jag säga att den inte kommer vara särskilt julig. Det kommer inte handla om julen precis, så ni är beredda på det!
---

Dagen innan tävlingen. Jag stod i stallet och ryktade & gjorde Flavia fin inför morgondagens hopptävling. Vi skulle hoppa en klass på 120 cm. Flavia är ju väldigt duktig inom hoppningen, och 130 cm är vårt mål i slutet av året. När jag var klar och hade tvättat henne, ryktat henne och lagt på täcket så gick jag in. Jag var så otroligt trött och det var ändå dags att sova, så jag gick och la mig. Så fort jag blundade somnade jag.

 

Jag vaknade av att någon skakade om mig. Jag kollade upp på personen med sömniga ögon och såg att det var min mamma. ”Dags att vakna gumman, vi måste åka om någon timme.” Jag reste mig sakta upp och märkte att jag somnat i ridkläderna. Jag suckade tyst för mig själv och bytte om till tävlingskläderna. Jag satte upp mitt långa hår i en fläta, och tog sedan fram mina överdragsbyxor. Jag ville ju inte att mina vita ridbyxor skulle bli skitiga.

 

En timme senare satt jag i bilen på väg mot tävlingen som låg utanför Stockholm. Jag satt och plockade med mobilen, och kollade då och då till Flavia. Ni förstår, vi har en kamera till hästtrailern så vi kan se vad hästarna håller på med. Efter ett par timmar kom vi fram och jag steg ur bilen och lastade ur Flavia. Hon var alltid lugn på tävlingsplatser trots den nya miljön och alla främmande hästar. Jag gjorde iordning henne och när jag sadlat & tränsat henne gick vi bort till framridningen.

 

Jag satt upp och kollade mig runt om. Till min stora förvåning så såg jag en tjej från stallet, Wilma. Jag låtsades att inte ha sett henne och red på spåret i den stora paddocken. När jag red förbi henne ropade hon ”Du Isabella! Hoppas du trillar av”, och så hörde jag flera tjejer skratta bakom henne. Jag svalde ner gråten och koncentrerade mig istället på att värma upp lite lagom. Jag hann hoppa två hinder på 80 cm innan speakern ropade ut att den var min tur.

 

Jag red in på banan. Jag var inte alls nervös eftersom jag hoppat flera klasser på 120 cm förut. Jag fick klartecken och red an mot första hindret. Flavia tyckte detta var lätt som en plätt, och vi flög över hindrena. Jag var inne i min egen bubbla och innan sista hindret hör jag hur ett flertal personer börja skrika och ropa och min bubbla sprack. Jag tappade kontrollen och koncentrationen och det gjorde Flavia med. Flavia hoppade av för tidigt och hon landade i hindret och gick sedan omkull efter hindret. Hon förblev orörlig och det ända jag kunde tänka på var henne. Efter några sekunder svartnade det för ögonen och jag svimmade.